Το  «Love Boat/Πλοίο της Αγάπης», που στην αργκό του στρατού σημαίνει βάρδια µε το απορριμματοφόρο, δανείζει το όνομά του σε μια νέα εικαστική έκθεση στην Αθήνα, διαφορετική από τις άλλες. Στο Αµαξοστάσιο Απορριμματοφόρων της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων δημιουργήθηκε ένας σκελετός πλοίου από απορριμματοφόρα, ο οποίος διακοσμήθηκε με πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, εγκαταστάσεις, video-art, αντικείμενα design, δράσεις και objets trouves. Mε έργα τέχνης σύγχρονων εικαστικών, που θα παρουσιαστούν στο κοινό από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας.

Σε σύλληψη και επιμέλεια των Νάιρας Στεργίου και Εριφύλης Βενέρη και με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Αθηναίων η έκθεση «The Love Boat» παρουσιάζει, συγκεκριμένα, δημιουργίες των: Μαριλένας Αλιγιζάκη, Κωστή Βελώνη, Εριφύλης Βενέρη, CampusNovel, Errands, FlorentFrizet, GreeceIsFor Lovers, Λάκη & Άρη Ιωνά /The Callas, Γεωργίας Καρύδη, Μαργαρίτας Μποφιλίου, Βαλίνιας Σβορώνου, Εric Stephany, Νάιρας Στεργίου και Ίριδος Τουλιάτου. Οι θεματικές ξεδιπλώνονται γύρω από τους άξονες ρομαντισμός /έρωτας /ταξίδι, εμπειρία /εξωτισμός /ονειροπόληση, καθαρό/ ακάθαρτο. Τα εγκαίνια θα συνοδεύσει μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Ανάμεσα στις επιδιώξεις είναι μέσα από ένα πρωτότυπο ταξίδι στην τέχνη το κοινό να γνωρίσει τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο φροντίζοντας για την καθαριότητα και την εύρυθμη λειτουργίας της πόλης, να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της, και να εξοικειωθεί περισσότερο με τα ζητήματα υγιεινής του δημόσιου χώρου με γνώμονα τον πολιτισμό της καθημερινότητας.  

Info
Εγκαίνια: Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, 20.00 μ.μ. Διάρκεια: 20 & 21 Σεπτεμβρίου 2020, 20.00 - 23.00 μ.μ. Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήµου Αθηναίων, Αµαξοστάσιο Απορριµματοφόρων, Ιερά Οδός 151 (πλησίον Μετρό Ελαιώνα). Για τον καλύτερο προγραμματισμό της επίσκεψής σας παρακαλούμε όπως κάνετε κράτηση στα τηλ. 2103722132 & 2103722171, 08.00-16.00.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS