
Η σημασία στην καλή πρώτη ύλη είναι το ζητούμενο στο Materia Prima - όπως δηλώνει ξεκάθαρα το όνομά του - που άνοιξε πριν από έναν μήνα στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι. Κάτω από τη φυσική σκιά των δέντρων, σε μία γειτονιά που διατηρεί ακόμα την ησυχία της και αποπνέει μια υπέροχη αύρα, το μαγαζί βγάζει με σεβασμό τα τραπέζια του έξω και λειτουργεί τόσο ως κάβα/ντελικατέσεν όσο ως ένα coffe - wine bistro.

Η ιδέα πίσω από το Materia Prima ξεκίνησε το 2016 στο Κουκάκι, όταν ο Μιχάλης Παπατσίμπας θέλησε να στήσει έναν χώρο μέσα από τον οποίο θα μπορούσε να επικοινωνεί το πάθος του για το κρασί, να δίνει βήμα σε μικρούς παραγωγούς και να αναδεικνύει τα φυσικά κρασιά που επιδέχονται ελάχιστη παρέμβαση. Μετά το μπιστρό -ρεστοράν που εδραιώθηκε στο Κουκάκι, η νέα Materia Prima ακολουθεί μία πιο street food φιλοσοφία στην κουζίνα της ενώ εστιάζει παράλληλα στην κουλτούρα του κρασιού και των ψαγμένων προϊόντων. Έτσι, στους δύο ξεχωριστούς χώρους που λειτουργούν ως ένας ενιαίος, μπορείτε να προμηθευτείτε κρασιά και μπύρες, εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, καθώς και άλλα προϊόντα delicatessen, όπως χειροποίητα ζυμαρικά και σάλτσες, και να απολαύσετε το κρασί σας συνοδεία φίνων πιάτων ή τον καφέ σας (αυτή την περίοδο θα βρείτε ποικιλία από Costa Rica - Finca Las Lajas Bio, με τροπικά αρώματα, γλυκιά γεύση αποξηραμένων φρούτων, κακάο και αμύγδαλα).