ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα μαγευτικό γευστικό ταξίδι ξεκινά στο Pelagos με φόντο το μπλε της θάλασσας και του ουρανού

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα πρόσθεσε ακόμη ένα «τρόπαιο» στη συλλογή της.

Ένα μαγευτικό γευστικό ταξίδι ξεκινά στο Pelagos με φόντο το μπλε της θάλασσας και του ουρανού

Με την επιστροφή στην κανονικότητα ένας νέος υπέροχος χώρος έκανε την πρεμιέρα του στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Πρόκειται για το εστιατόριο πέλαγος, το οποίο εστιάζει δημιουργικά στα θαλασσινά, προτείνοντας νέους άξονες στον ορισμό Fine Dining. Με θέα τη μαγευτική Αθηναϊκή Ριβιέρα το Pelagos μας καλεί σε ένα παιχνίδι αισθήσεων και γεύσης, κάπου ανάμεσα στο μπλε της θάλασσας και του ουρανού. Η έμπνευση προέρχεται από τη Μεσόγειο, ενώ θα ανακαλύψετε μία ιδιαίτερα ανατρεπτική προσέγγιση στα θαλασσινά και μια νέα ανάγνωση της δημιουργικής κουζίνας, που εστιάζει στις τοπικές γεύσεις.

Ένα μαγευτικό γευστικό ταξίδι ξεκινά στο Pelagos με φόντο το μπλε της θάλασσας και του ουρανού

Η έμπνευση προέρχεται από τη Μεσόγειο, ενώ θα ανακαλύψετε μία ιδιαίτερα ανατρεπτική προσέγγιση στα θαλασσινά και μια νέα ανάγνωση της δημιουργικής κουζίνας, που εστιάζει στις τοπικές γεύσεις.

Ο σεφ Luca Piscazzi ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία του εστιατορίου που βλέπει στα γαλήνια νερά του Σαρωνικού Κόλπου και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στο Four Seasons. Επικεντρωμένος στην αφοσίωση του εστιατορίου στα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, ο Piscazzi γιορτάζει το νέο ξεκίνημα του Pelagos δημιουργώντας ένα συναρπαστικό μενού. Κομψές και ταυτόχρονα τολμηρές προτάσεις περιμένουν τους επισκέπτες του Pelagos: Ευρηματικά ορεκτικά που βασίζονται στις ωμές πρώτες ύλες συνοδεύονται από φρέσκα ψάρια σε αναπάντεχους συνδυασμούς, ενώ το αρνάκι γάλακτος και το wagyu beef συμπληρώνουν δυναμικά τη λίστα. Τα δροσιστικά κι ανάλαφρα επιδόρπια ολοκληρώνουν την εμπειρία γεύσης με μια ωδή στα φρούτα και τα λουλούδια.

Ένας σεφ με περγαμηνές Michelin

Αφού κέρδισε αναγνώριση σε σημαντικά εστιατόρια με αστέρια Michelin σε Ρώμη, Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο και Λονδίνο, ο Piscazzi αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή πλεύσης. Έτσι, μετακόμισε στην Αθήνα με την οικογένειά του, προκειμένου να απολαύσει το μοναδικό lifestyle της Αθηναϊκής Ριβιέρα. Ο τελευταίος του μαγειρικός σταθμός πριν την Αθήνα, τον βρήκε στο πλάι της Anne-Sophie Pic ως Head Chef στο εστιατόριο La Dame de Pic του Λονδίνου. Το εν λόγω εστιατόριο, που βρίσκεται στο Four Seasons Ten Trinity Square, κέρδισε δύο - από τα τέσσερα - αστέρια Michelin που έχει σήμερα, κατά τη διάρκεια της θητείας του Piscazzi.

Το εν λόγω εστιατόριο, που βρίσκεται στο Four Seasons Ten Trinity Square, κέρδισε δύο - από τα τέσσερα - αστέρια Michelin που έχει σήμερα, κατά τη διάρκεια της θητείας του Piscazzi.

Design που αντηχεί τη ναυτική κληρονομιά της Ελλάδας

Η βαθιά σύνδεση του εστιατορίου με τη θάλασσα αποτυπώνεται στον ίδιο τον σχεδιασμό του. Η σπουδαία ομάδα αρχιτεκτονικής και interior design Μartin Brudnizki Design Studio έκανε τα μαγικά της στον εσωτερικό, αλλά και τον εξωτερικό χώρο του Pelagos.

To ζεστό design του εστιατορίου αποτίνει φόρο τιμής στη ναυτική κληρονομιά της Ελλάδας, δημιουργώντας την εντύπωση ενός καμπυλωτού κύτους, με το σαλόνι ενός πολυτελούς, ψηλοτάβανου κρουαζιερόπλοιου με γυαλισμένο ξύλο, vintage φωτιστικά και καθίσματα από δέρμα στο χρώμα της καραμέλας. Το μαρμάρινο δάπεδο έχει αναφορές σε ιστιοφόρα, τα πλεκτά λευκά σχοινιά στους τοίχους φέρνουν στο νου καραβόσκοινα, ενώ το Αττικό μάρμαρο σε λευκό-γκρι και οι λεπτεπίλεπτοι πολυέλαιοι συμπληρώνουν την ανεπιτήδευτη κομψότητα του εστιατορίου.

Το μαρμάρινο δάπεδο έχει αναφορές σε ιστιοφόρα, τα πλεκτά λευκά σχοινιά στους τοίχους φέρνουν στο νου καραβόσκοινα, ενώ το Αττικό μάρμαρο σε λευκό-γκρι και οι λεπτεπίλεπτοι πολυέλαιοι συμπληρώνουν την ανεπιτήδευτη κομψότητα του εστιατορίου.

Lead with Care

Η υγεία και η ασφάλεια παραμένουν πάντοτε η πρώτη προτεραιότητα της ομάδας του Four Seasons. Με σκοπό να προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους τους, τα Four Seasons ανά τον κόσμο εφαρμόζουν τους κανονισμούς τους Lead With Care, μιας στρατηγικής που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Johns Hopkins Medicine International κι έχει σαν επίκεντρό της την προστασία της υγείας και της ασφάλειας.

Καθώς το Four Seasons Astir Palace Athens ανοίγει ξανά τις πόρτες του, ολόκληρη η ομάδα έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει τα υψηλότερα επίπεδα υγείας και υγιεινής, χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην ποιότητα της εμπειρίας των επισκεπτών του.

Το εστιατόριο Pelagos θα λειτουργεί για δείπνο από τις 13 Μαΐου, καλωσορίζοντας επισκέπτες από όλη την Αθήνα. Τηλεφωνικές κρατήσεις στο +30 21 0890 1190.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

Περισσότερα από

Life

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

10 Απρ 2024

Χανιά: Πρόστιμο-μαμούθ σε τεχνίτρια νυχιών - Την "τσίμπησαν" από αναρτήσεις στα social media

Το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ επέβαλε συνολικό πρόστιμο 35.000 ευρώ στη γυναίκα που δούλευε στο σπίτι της.