Ένα από τα διασημότερα έργα της παιδικής και εφηβικής γαλλικής λογοτεχνίας, το σκοτεινό και βαθιά λυπητερό «Χωρίς Οικογένεια» του Έκτορα Μαλο μεταφέρεται με σύγχρονο και φρέσκο τρόπο στην μεγάλη οθόνη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αντουάν Μπλοσιέ. 

Η ιστορία είναι γνωστή και αγαπημένη ήδη από τα παιδικά μας χρόνια. Ο Remi, ένα ορφανό αγόρι, μεγαλώνει με τη θετή του μητέρα, την ευγενική Mrs. Barberin, μέχρι που την αποχωρίζεται στα δέκα του χρόνια και βρίσκεται υπό την επιμέλεια του Vitalis, ενός μυστηριώδους περιπλανώμενου θιασάρχη. Κοντά του, ο Remi σκληραγωγείται στη δύσκολη ζωή του περιπλανώμενου θιάσου, όπου τραγουδάει για να κερδίσει το ψωμί του. Με παρέα τον πιστό του σκύλο Capi και τη μικρή μαϊμού Joli-Coeur, ο Remi θα περιηγηθεί στη Γαλλία και μέσα από γνωριμίες, φιλίες, αλλά και μοναξιά, θα καταλήξει να μάθει το μυστικό της καταγωγής του.

Εδώ ο πόνος, η θλίψη και το σκοτάδι της ζωής του μικρού Remί, όπως τα γνωρίσαμε μέσα από τις συγκινητικές σελίδες του μυθιστορήματος που έγραψε το 1878 ο Έκοτρας Μαλό, που έγινε γνωστό ως ο Γάλλος «Όλιβερ Τουίστ» δίνουν την θέση τους σε μία αφήγηση πιο τρυφερή, πιο γλυκιά και λιγότερο επώδυνη, χαρίζοντας ένα άψογο από φωτογραφικής και σκηνογραφικής άποψης θέαμα που μπορεί να μιλήσει σε όλες της ηλικίες. 

Έναν μήνα πριν τα Χριστούγεννα, την πιο κατάλληλη εποχή για οικογενειακές ταινίες η κινηματογραφική μεταφορά του «Χωρίς Οικογένεια» έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες στις 14 Νοεμβρίου από την Feelgood.

Στη γαλλική παραγωγή πρωταγωνιστούν οι Daniel Auteuil (Caché) και ο πρωτοεμφανιζόμενος νεαρός Maleaume Paquin πλάι στους Virginie Ledoyen (8 Femmes), Jacques Perrin (Les choristes) και Ludivine Sagnier (Swimming Pool). 

Δείτε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Αντουάν Μπλοσιέ.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS