Ένα design studio στη Σαγκάη, στη χώρα που μέχρι στιγμής έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό, αποφάσισε να δώσει μια ρετρό αισθητική στις αφίσες που αφορούν τους κανόνες υγιεινής στους δημόσιους χώρους. Το κινέζικο design studio JWDK, λοιπόν, σχεδίασε μια σειρά από αφίσες όπου με vintage ύφος και απλότητα παρουσιάζουν απλές κινήσεις στην καθημερινότητά μας που μπορούν να αποδειχτούν σωτήριες ενάντια στην έξαρση του κορονοϊού.

«Ας γίνει μια ομαδική προσπάθεια».

Με τον τίτλο «Μείνετε καθαροί, μείνετε δυνατοί», η καμπάνια εμπνέεται από τις παλιές κινέζικες αφίσες που αφορούσαν τη δημόσια υγεία, πίσω στη δεκαετία του 1950. Τα παστέλ ήρεμα χρώματα κυριαρχούν ενώ τα σκίτσα είναι μινιμαλιστικά αποδίδοντας τις οδηγίες της κινεζικής κυβέρνησης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ξεκάθαρα, χωρίς περιττές ανούσιες λεπτομέρειες.

«Να φροντίζεις τον εαυτό σου, ώστε να μπορείς να φροντίζεις και τους άλλους»

Κάθε αφίσα έχει το δικό της θέμα με την πρώτη να ονομάζεται «ας γίνει μια ομαδική προσπάθεια», και δείχνει κάθε μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Η δεύτερη συστήνει «ας πάρουμε τον έλεγχο της προστασίας από τον ιό» και δείχνει τα σημεία που θα μπορούσαν να είναι εστίες μόλυνσης ενώ η τρίτη συμβουλεύει «να φροντίζεις τον εαυτό σου, ώστε να μπορείς να φροντίζεις και τους άλλους». Η τέταρτη αφίσα στέλνει το μήνυμα «τα χέρια σου είναι η πρώτη γραμμή άμυνας» και προσφέρει συμβουλές για το αποτελεσματικότερο πλύσιμο των χεριών.

«ας πάρουμε τον έλεγχο της προστασίας από τον ιό».


ΠΗΓΗ: designboom

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS