Αρχές του κάθε έτους ξεκινάνε οι πρώτες ετοιμασίες για τους γάμους της άνοιξης και του καλοκαιριού. Κλείνονται τα ραντεβού στα ατελιέ για το νυφικό και τα υπόλοιπα ραντεβού για τις μπομπονιέρες, μακιγιάζ, εκκλησία, στολισμός, χώρος για το τραπέζι και φυσικά για τα παπούτσια της νύφης. Κορίτσια, ένα πράγμα θα σας πω διότι σας αγαπάω. Προσέξτε πάρα πολύ ποιους θα έχετε μαζί σας σε όλα αυτά τα ραντεβού. Το να παντρεύεται μια κοπέλα δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το να πηγαίνει για ψώνια με τις φίλες της ή με την μητέρα της. Σκέφτομαι πως όταν μια κοπέλα παντρεύεται δημιουργούνται ή καλύτερα ανακινούνται διάφορα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την σχέση της νύφης.

Ξεκινάμε από την πολυαγαπημένη Ελληνίδα μαμά, η οποία φυσικά θέλει την κόρη της τρισευτυχισμένη (και καλά κάνει), όμως, μερικές φορές αυτό δε σχετίζεται απαραίτητα με την επιθυμία της κόρης της. Εκεί θα υπάρχει ένα μικρό θέμα στην ώρα του ραντεβού ανάμεσα τις αλλαγές των νυφικών και των πέπλων. Ναι αυτό, όχι αυτό, εμένα μου αρέσει, όχι δεν σου πηγαίνει και τα γνωστά. Σε όλα αυτά ίσως υπάρχει μια ακόμα παρέμβαση από την κυβέρνηση της οικογένειας αλλά από την ανύπαντρη αδελφή. Αν έχουμε άλυτα θέματα με τον εαυτό μας κλασικά τα ρίχνουμε στους άλλους και είναι πάρα πολύ πιθανό εκείνη την κρίσιμη στιγμή να ξεφύγει λίγο το όριο και με την περισσή αγάπη που έχει η μια αδελφή προς την άλλη, να κάνει τον στυλίστα για ποιο νυφικό ταιριάζει και ποιο όχι. Αν η υποψήφια νύφη έχει τα ατσάλινα νεύρα είμαστε καλά ως εδώ. Αφού περάσαμε το στάδιο της μέσης εκπαίδευσης έρχεται το πανεπιστήμιο. Οι φίλες και οι κολλητές. Με λύπη μου θέλω να σας πω, πως σύμφωνα με πραγματικές μαρτυρίες από το πεδίο του πολέμου, ουκ ολίγοι καυγάδες έχουν γίνει την περίοδο της προετοιμασίας του γάμου μιας κοπέλας.

Ακόμα και «φιλίες» χρόνων έχουν χαλάσει και δεν έχουν ανταλλάξει ούτε καλημέρα. Ποστίς με ποστίς πιαστήκανε. Και όλα αυτά διότι η φίλες και κολλητές έχουν και αυτές με την σειρά τους την περισσή αγάπη για την φίλη τους και ξέρουν τι της ταιριάζει και τι όχι.

Βέβαια κανείς δεν έχει σκεφτεί πως εκείνη την στιγμή είμαστε δίπλα της για να την βοηθήσουμε να βρει το στυλ της, το δικό της στυλ. Αυτό που θα της αναδείξει το σώμα, τα πόδια της και το πρόσωπο της. Δεν είμαστε εκεί για να επιβάλλουμε την άποψη μας διότι εμείς αν παντρευόμασταν θα θέλαμε αυτό το νυφικό ή επειδή ο γάμος είναι το όνειρο της ζωής μας, θυμώνουμε μέσα μας γιατί συμβαίνει σε άλλους και όχι και σε μένα. Αυτά που γράφω και θα ήθελα να τα αναλογιστούμε, δεν είναι αυθαίρετες απόψεις. Έχουν συμβεί και έχουν ειπωθεί από γυναίκες οι οποίες τα έχουν βιώσει. Κακά τα ψέματα. Σε όλες λίγο πολύ θα είναι γνωστά και θα έχουν ακούσει κάτι παρόμοιο.

Κορίτσια ο γάμος σας με τον αγαπημένο σας είναι κάτι πολύ σημαντικό για εσάς και δεν είναι κάτι το οποίο θα βάλετε στο τραπέζι για συζήτηση. Οφείλετε στον εαυτό σας να χαρείτε αυτή τη στιγμή όσο περισσότερο μπορείτε και να είστε σίγουρες πως η λάμψη στο πρόσωπο σας και η χαρά της αγάπης προς τον αγαπημένο σας θα ξεπεράσουν σε εντυπωσιασμό και το ωραιότερο νυφικό.

Πολλά έχουν δει τα μάτια του σχεδιαστή υποδημάτων, Στάθη Σαμαντά, μα αυτό που συμβαίνει στην προετοιμασία ενός γάμου φέρνει τρόμο.
TAGS