Ομάδα Ελλήνων μαθητών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη απέσπασε το διεθνές βραβείο για το «Γρηγορότερο Αυτοκίνητο στον Κόσμο» (Fastest Car Award 2019) στον διαγωνισμό του «F1 in Schools», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιδιώκει την καλλιέργεια του ενδιαφέροντος για τις επιστήμες STEM (STEM Education).

Οι Arrow Racers, όπως ονομάζεται η ελληνική ομάδα, προέρχονται από το 1ο Γενικό Λύκειο Πανοράματος Θεσσαλονίκης και τα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» που βρίσκονται στην Αττική. Το μονοθέσιό τους έκοψε τη γραμμή του τερματισμού ανάμεσα σε 55 ομάδες από 24 χώρες. Στη συνολική κατάταξη οι Έλληνες βρέθηκαν στη 10η θέση.

Η απονομή του βραβείου έγινε από τον κάποτε Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, Nico Rosberg. Η βασική ομάδα αποτελείται από τους Χρήστο Αντωνόπουλο, Ηλία Ευσταθίου, Συμεών Ευσταθίου, Αντώνη Ιωάννου-Σκέντερ, Δημήτρη Καλπακίδη και Αποστόλη Κανέλλη. Τα υποστηρικτικά μέλη της περιλαμβάνουν τους Θανάση Ζαχαρόπουλο, Αλέξανδρο Κοντοκωστόπουλο, Βασίλη Κυριάκογλου, Μυρσίνη Μακρή, Άγγελο Μετρίδη, Χρήστο Παπαδημητρίου, Βασίλη Τσάδαρης, Βάγια Χατζησυμεών. Οι μαθητές προετοιμάστηκαν για τον διαγωνισμό από τους καθηγητές Δημήτρη Μωραΐτη, Γιάννη Τούντα και Χρήστο Ιεροδακόνου, με μέντορες τους Χάρη Κάλφα και Αλέξανδρο Λέσση και τον επιστημονικό συνεργάτη των Εκπαιδευτηρίων Αντωνοπούλου, Στέλιο Αγορόπουλο.

Δείτε τη βράβευση των Ελλήνων μαθητών:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS