Έναν «στρατό» από Τ λεμφοκύτταρα ανθρώπων που έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό εξαπολύει τώρα ομάδα ερευνητών από τo Νοσοκομείo Παπανικολάου και το ΑΧΕΠΑ, αναπτύσσοντας ήδη από τον Μάιο μια παγκοσμίως πρωτοποριακή θεραπεία κατά της COVID-19 – αντίστοιχη έρευνα μόλις τώρα άρχισε να διεξάγεται στο Χιούστον των ΗΠΑ.

«Αυτή η θεραπεία, που ήδη έχει ολοκληρώσει το προκλινικό της στάδιο, βασίζεται σε προηγούμενη τεχνογνωσία και εμπειρία στην παραγωγή Τ λεμφοκυττάρων που στοχεύουν ειδικά ιούς» εξηγεί στο Open η Ευαγγελία Γιαννάκη, υπ. Μονάδας Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου. Σύμφωνα με τους Έλληνες ερευνητές, τα λεμφοκύτταρα, που προέρχονται από ασθενείς που έχουν αναρρώσει, αναγνωρίζουν ειδικά τον κορονοϊό «και μπορούν να τον εξαλείψουν, δρώντας με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%».

Τα λεμφοκύτταρα, που προέρχονται από ασθενείς που έχουν αναρρώσει, αναγνωρίζουν ειδικά τον κορονοϊό «και μπορούν να τον εξαλείψουν, δρώντας με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%».

«Θέλουμε να την εφαρμόσουμε σε ασθενείς που δεν μπορούν για κάποιον λόγο να αναπτύξουν αυτή την άμυνα» συμπληρώνει η Αναστασία Παπαδοπούλου, βιοχημικός στη Μονάδα Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου. Μάλιστα, πρόκειται για μια μέθοδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς ανεξαρτήτως ηλικίας και υποκείμενων νοσημάτων, όπως μας διαβεβαιώνουν οι ειδικοί, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα είναι έτοιμη να δοκιμαστεί από τον Μάρτιο.

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Glomex
 

TAGS