Τελικά ψάχνουν για ποινικές ευθύνες των 10 πολιτικών, δηλαδή ξέρετε, βαλίτσες, σακούλες, λογαριασμούς με χρηματισμούς ή υπάρχουν μόνο πολιτικές ευθύνες, επειδή δηλαδή το σκάνδαλο των φαρμάκων αλώνιζε όσο είχαν πολιτική θέση και δεν ήξεραν τι ακριβώς γίνεται;

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή περί πολιτικών ευθυνών μας άφησε άλλη γεύση από αυτή που πήραμε από την πρώτη μέρα που μάθαμε για τη δικογραφία και τους περίφημους προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεταν, αμφισβητούμενα και με διαβλητό τρόπο πράγματα μεν, αλλά με σαφή ποινικό χαρακτήρα χρηματισμών και για τους 10.

Τελικά θα μάθουμε κάτι για το δεδομένο σκάνδαλο της Novartis; Από τη Βουλή μοιάζει ότι είναι από δύσκολο έως αδύνατο. Μετά από τα «εικάζω», «νομίζω», «φαντάζομαι» των μαρτύρων της δικογραφίας, μάλλον τίποτα δεν πρέπει να περιμένουμε στον μόλις ένα μήνα που θα διαρκέσει η προκαταρκτική εξέταση στη Βουλή.

Εκτός κι αν η κυβέρνηση ξέρει και μας το κρατάει για έκπληξη, ότι στον έναν αυτό μήνα θα εμφανιστούν... τροχήλατες βαλίτσες με λεφτά και τα δακτυλικά αποτυπώματα, όλων όσων τα πήραν, πάνω τους.

Καλό σενάριο με σασπένς, για το σινεμά, κακόγουστο για την πολιτική. 

Όπως καλό σενάριο για το σινεμά ήταν και όλος αυτός ο ορυμαγδός των αντικρουόμενων στοιχείων, στάσεων και συμπεριφορών στην 20ωρη συζήτηση στη Βουλή.

Φάρμακα, τιμές, αριθμοί, δαπάνες, σκευωρίες, μηχανισμοί, όλα έπεφταν σωρηδόν στον αέρα. Πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, στελέχη που μπήκαν στο κάδρο του σκανδάλου, ο Κουρουμπλής που δεν μπήκε, εισαγγελείς πρώην και νυν, όλα ανακατεμένα σε ένασυσκοτισμένο χορό των «τεράτων». Το καλό και το κακό υποφωτισμένα σε ένα γκρίζο σύννεφο. 

Κι αν κάποιος μπόρεσε να εντοπίσει μια ευδιάκριτη σκευωρία, είναι η σκευωρία της σύγχυσης για όλους εμάς τους υπόλοιπους πλην των εμπλεκομένων «κατηγορουμένων» και «κατηγόρων».

Ένα σύννεφο με παντελόνια ...

YΓ: Όποιος δεν έχει διαβάσει το σπουδαίο ποίημα του Μαγιακόφσκι «Σύννεφο με παντελόνια», σε μετάφραση Γιάννη Ρίτσου, μάλλον τώρα ήρθε η ώρα. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

TAGS