Μια νέα καλλιτεχνική παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας έδωσε χρώμα και ζωή στην πόλη. Πέντε καλλιτέχνες street art, από την Ελλάδα και την Ιταλία, δημιούργησαν μια μεγάλη τοιχογραφία συνολικού μήκους περίπου 30 μέτρων που άλλαξε την όψη του πεζόδρομου της οδού Θεσσαλονίκης. Μάλιστα οι δημιουργοί άρχισαν το έργο τους το πρωί του Σαββάτου και το ολοκλήρωσαν το βράδυ της Κυριακής, δίνοντας την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να τους παρακολουθήσει εν δράσει.

Η τοιχογραφία έγινε με τη διοργάνωση και την επιμέλεια της ομάδας UrbanAct, που μετρά πολλές παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την οικονομική στήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Υλοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση «2x2 The GrIt», που έχει ξεκινήσει στη TheProjectGallery και λειτουργεί μέχρι και την 1 Νοεμβρίου.

Θα ακολουθήσουν μάλιστα και άλλες παρεμβάσεις από τον Δήμο Αθηναίων σε μεγάλους τοίχους της πρωτεύουσας, σε συνεργασία με γνωστούς street artists από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο η πόλη να ομορφύνει με δημιουργικό τρόπο.

Δείτε φωτογραφίες από τη νέα δράση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS