ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Είναι στοιχειωμένος ο Λευκός Οίκος; 7 μαρτυρίες που το επιβεβαιώνουν

Τρομακτικές ιστορίες πνευμάτων συνοδεύουν το πιο εμβληματικό κτήριο των Η.Π.Α. Ναι, κάποιοι από τους ενοίκους του Λευκού Οίκου ισχυρίζονται ότι έχουν δει φαντάσματα.

Είναι στοιχειωμένος ο Λευκός Οίκος; 7 μαρτυρίες που το επιβεβαιώνουν

Το πιο εμβληματικό κτήριο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο Λευκός Οίκος, στέκει επιβλητικό στο Oυάσινγκτον D.C. ως σύμβολο δύναμης και σταθερότητας. Κι όπως είναι αναμενόμενο, ίσως, οι θρύλοι, οι μύθοι και οι σκοτεινές ιστορίες υπερφυσικών δυνάμεων και φαντασμάτων οργιάζουν, με τον τρόπο που οργιάζουν για τα περισσότερα κτήρια που αποτελούν σημεία αναφοράς στην πορεία της ιστορίας.

Μέσα στα χιλιάδες τετραγωνικά του έχουν γεννηθεί μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα, τα οποία σημάδεψαν το χρονικό του σύγχρονου κόσμου, την ίδια στιγμή που από πίσω έχουν καλλιεργηθεί μπόλικες ιστορίες τρόμου για πνεύματα απερχόμενων Προέδρων που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, υπόκωφων ψιθύρων σε κάποια από τα δωμάτια, αλλά και μία συγκεκριμένη χαρακτηριστική φιγούρα που περιφέρεται από χώρο σε χώρο μοιράζοντας ...κλινοσκεπάσματα.

Τις μαρτυρίες αυτές έχουν κατά καιρούς υποστηρίξει τόσο επισκέπτες όσο και υπάλληλοι του Λευκού Οίκου. Αυτές είναι μερικές από τις πιο διάσημες.

Είναι στοιχειωμένος ο Λευκός Οίκος; 7 μαρτυρίες που το επιβεβαιώνουν

Σύμφωνα με τον θρύλο ο 9ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,Ουίλιαμ Χάρισον (1773-1841), «ζει» πλέον μόνιμα στη σοφίτα του κτηρίου και τα βράδια ψάχνει παλιά αναμνηστικά και αντικείμενα.

Την ίδια στιγμή, ο 7ος πρόεδρος Άντριου Τζάκσον (1767-1845) δεν θέλει με τίποτα να «αφήσει» το υπνοδωμάτιο που είχε στο Λευκό Οίκο και έτσι το «στοιχειώνει» εδώ και περίπου 200 χρόνια με το τρανταχτό όπως αναφέρουν πολλοί «γέλιο του».

Όμως, το προεδρικό φάντασμα που κάνει τις πιο συχνές εμφανίσεις είναι αυτό του Αβραάμ Λίνκολν, 16ου προέδρου των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου. Η ίδια η Ελέανορ Ρούσβελτ κάποτε δήλωσε ότι είχε νιώσει την παρουσία του Λίνκολν να την παρακολουθεί την ώρα που εργαζόταν.

Την ίδια περίοδο, όταν δηλαδή ένοικοι του Λευκού Οίκου ήταν οι Ρούσβελτ (από το 1933 έως το 1945), ένας υπάλληλος είπε ότι είδε τον Λίνκολν να κάθεται σε ένα από τα κρεβάτια και να βγάζει τις μπότες του.

Εκτός από την κυρία Ρούσβελτ, υπήρξε ακόμα μία Πρώτη Κυρία, η οποία ισχυρίστηκε ότι συνάντησε το φάντασμα του Λίνκολν, και μάλιστα στο Οβάλ γραφείο του Οίκου. Η σύζυγος του 30ου προέδρου, Κάλβιν Κούλιτζ (1872-1933), είχε πει πως αρκετές φορές είχε πετύχει τον Λίνκολν στο συγκεκριμένο δωμάτιο, να στέκεται με τα χέρια πλεγμένα πίσω από την πλάτη του και να κοιτάζει από το παράθυρο σε βαθιά περισυλλογή το ματωμένο πεδίο της μάχης κατά μήκος του ποταμού Πότομακ...

Δεν είναι όμως μόνο οι Πρώτες Κυρίες της χώρας που έχουν ένα περιστατικό να διηγηθούν. Οι φήμες λένε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε αρνηθεί κατηγορηματικά να κοιμηθεί στο υπνοδωμάτιο του Λίνκολν, επειδή φοβόταν ότι είναι στοιχειωμένο. Σήμερα, το δωμάτιο αυτό χρησιμοποιείται ως δωμάτιο επισκεπτών, μεγάλο μέρος όμως του προσωπικού του Λευκού Οίκου αρνείται να μπει μέσα.

Τέλος, υπάρχουν άνθρωποι που ορκίζονται ότι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια το φάνταγμα της Αμπιγκέιλ Άνταμς, συζύγου του δεύτερου κατά σειράν Αμερικανού προέδρου Τζέιμς Άνταμς, να προσπαθεί να απλώσει μπουγάδα στο ανατολικό δωμάτιο του Λευκού Οίκου και να μοιράζει τα σεντόνια και τα παπλώματα σε κάποια από τα δωμάτια του κτηρίου.

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.