Ο Τούρκος εικαστικός, Vahit Tuna,  έφτιαξε ένα δυνατό έργο σαν φόρο τιμής στις 440 γυναίκες που έχασαν την ζωή της στη γειτονική χώρα, ως θύματα της ενδοοικογενειακής βίας. 

440 ζευγάρια ψηλοτάκουνα παπούτσια τοποθετήθηκαν κάθετα στους εξωτερικούς τοίχους δύο κτιρίων που ενώνονται στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης σαν μία κραυγή κατά της βίας και της κακοποίησης που έχουν βιώσει εκατοντάδες γυναίκες στην Τουρκία.

Η έμπνευση για το συγκεκριμένο έργο γεννήθηκε από ένα παλιό έθιμο, σύμφωνα με το οποίο σε διάφορες περιοχές του τουρκικού κράτους, όταν πεθαίνει κάποιος οι φίλοι και οι συγγενείς του αφήνουν τα παπούτσια του έξω από την πόρτα του σπιτιού του.

 
 
 
 
 
 

Ο ίδιος ο εικαστικός δήλωσε ότι ο βασικός λόγος που επέλεξε να εκθέσει το έργο του σε δημόσιο χώρο και όχι σε κάποια γκαλερί ήταν το ότι ήθελε να κεντρίσει ακόμα περισσότερο την προσοχή του κοινού και να προβληματίσει το κόσμο πάνω σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα που πολύ συχνά αποσιωπάται και κρύβεται πίσω από κλειστές πόρτες, ακόμα κι σε οικογένειες που ούτε καν το φαντάζεσαι.

Δες μία ανάρτηση του Vahit Tuna στο Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS