Έφυγε από τη ζωή ο βασιλιάς του ψωμιού. Ο Tάκης Παπαδόπουλος, ο ιδιοκτήτης ενός από τους πιο διάσημους φούρνους της Αθήνας, στο Κουκάκι, έφυγε από τη ζωή ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους αλλά κι όλους όσους γεύονταν τα αρτοποιήματά του επί 50 ολόκληλα χρόνια.

Ο θρυλικός φούρναρης Τάκης, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας σε ηλικία 73 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

Γεννημένος το 1948 στη Θεσσαλονίκη όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, ήρθε στην Αθήνα αφότου ενηλικιώθηκε και ίδρυσε τον φούρνο του στις αρχές τις δεκαετίας του 70. Σε σύνέντευξή του είχε πει ότι έφτασε στην πρωτεύουσα τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς και ο φούρνος άνοιξε τον Δεκέμβριο για να προλάβει τα Χριστούγεννα.

Στην ίδια συνέντευξη είχε πει ότι ήξερε από μικρό παιδάκι ότι ήθελε να κάνει αυτή τη δουλειά, την οποία έκανε και ο πατέρας του, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έφερε στην Αθήνα το 1961 το κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Ο Τάκης Παπαδόπουλος ήταν από τους πρώτους που έφεραν την μπαγκέτα στην Αθήνα και υπήρξε προμηθευτής αναρίθμητων γνωστών εστιατορίων και καφετεριών της Αθήνας.

Ο Τάκης Παπαδόπουλος με τον γιο του/ Φωτογραφία: greekgastronomyguide.gr

Τέτοια ημέρα, ο κόσμος σχημάτιζες τεράστια ουρά έξω από τον φούρνο του Τάκη για να προμηθευτεί την παραδοσιακή λαγάνα. Σήμερα όμως, οι λαγάνες με την είδηση του θανάτου του δόθηκαν δωρεάν και ο φούρνος έκλεισε.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS