Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα βαμμένα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα χωρίς να πετάξεις ούτε ένα. Μπορείς να τα βάλεις σε μια νόστιμη αυγοσαλάτα, την οποία μάλιστα θα συνοδεύσεις με σπιτική μαγιονέζα – που είναι πιο απλό να φτιάξεις από όσο ίσως νομίζεις. Θα τη σερβίρεις ως συνοδευτικό στο πρωτομαγιάτικο τραπέζι και, αν τύχει να περισσέψει, θα τη χρησιμοποιήσεις ως επάλειψη σε σάντουιτς για τη δουλειά.
Αυγοσαλάτα με σπιτική μαγιονέζα
Υλικά
για τη σπιτική μαγιονέζα:
2 κρόκους αυγών
1 κ.σ. μουστάρδα
300 ml σπορέλαιο
1 κ.σ. λευκό ξίδι
3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
το ξύσμα από ένα λεμόνι
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
1 σφηνάκι ουίσκυ
για τη σαλάτα:
1-2 τριμμένα καρότα
άνηθο ψιλοκομμένο
3-4 λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
6-7 σφιχτοβρασμένα αυγά κομμένα σε ακανόνιστες μπουκιές
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη μαγιονέζα, χτυπάμε τους κρόκους, τη μουστάρδα, το ξύδι, το λεμόνι, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, το κόλιανδρο στο μίξερ και προσθέτουμε το σπορέλαιο λίγο λίγο με συνεχή, λεπτή ροή, ώσπου να έχουμε μια ωραία, σφιχτή μαγιονέζα. Προσθέτουμε το ουίσκυ και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Πηγή συνταγής: ahungrybear.weebly.com
Δες παρακάτω μια ακόμα συνταγή για αυγοσαλάτα.
Πηγή φωτό: relishingit.com
Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram.