Η Νίτσα Σαπουντζή, η ιδιοκτήτρια της θρυλικής μπουτίκ «Renata» στο Κολωνάκι, έφυγε από τη ζωή, όπως ανακοίνωσε η κόρη της, Ειρήνη Σαπουντζή, αναρτώντας μια φωτογραφία της στα social media και τη λεζάντα: «In the end All we are is dust in the wind 3/6/21. Επειδή επιθυμώ να ευχαριστήσω καθένα από εσάς ξεχωριστά, αλλά οι στιγμές είναι δύσκολες, θα ήθελα να μου δώσετε λίγο χρόνο και θα επανέλθω. Σας ευχαριστώ πολύ».

Στις χρυσές δεκαετίες του ‘80 και του ‘90, στο πελατολόγιο της Νίτσας Σαπουντζή υπήρχαν ονόματα όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Μελίνα Μερκούρη και η Ζωή Λάσκαρη, που τιμούσαν τη «Renata» στην οδό Αναγνωστοπούλου. Την οικογενειακή παράδοση συνεχίζει σήμερα η Ειρήνη Σαπουντζή, ως σχεδιάστρια ρούχων. 

Στις χρυσές δεκαετίες του ‘80 και του ‘90, στο πελατολόγιο της Νίτσας Σαπουντζή υπήρχαν ονόματα όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Μελίνα Μερκούρη και η Ζωή Λάσκαρη, που τιμούσαν τη «Renata» στην οδό Αναγνωστοπούλου.

Σε παλαιότερη συνέντευξη για τη μητέρα της η Ειρήνη Σαπουντζή είχε πει, μεταξύ άλλων: «Η μητέρα μου ήταν πάντοτε μια workaholic γυναίκα, αφού δούλευε αδιαμαρτύρητα 24 ώρες το 24ωρο, καταφέρνοντας να κάνει όλη την αθηναϊκή αφρόκρεμα της εποχής να την εμπιστεύεται. Μπορεί να μην ήταν η τυπική μαμά που θα με ρωτούσε αν διάβασα, π.χ., ήταν όμως καλόγουστη και διέθετε πάθος με οτιδήποτε καταπιανόταν. Εκτίμησα το έργο της όταν τελειώνοντας το σχολείο μπήκα κι εγώ στην οικογενειακή επιχείρηση. Μου άρεσε η εμπιστοσύνη που της είχαν οι πελάτισσες και της ήμουν ευγνώμων για τη γνωριμία μου με τόσο σημαντικές γυναίκες».

«Είχε τρομερή ικανότητα στο να “πιάνει” τους σχεδιαστές πριν καλά καλά βγούνε. Όλους τους σχεδιαστές που έφερε στη “Renata” ήταν από περίπτερα στη Fiera, όχι από κανονικά fashion shows».

Η ίδια επίσης έχει πει για τη μητέρα της: «Είχε τρομερή ικανότητα στο να “πιάνει” τους σχεδιαστές πριν καλά καλά βγούνε. Όλους τους σχεδιαστές που έφερε στη “Renata” ήταν από περίπτερα στη Fiera, όχι από κανονικά fashion shows. Έτσι είχε βρει τον Ferre, τον Moschino, τον Yamamoto… Τους έβρισκε πάντα εν τη γενέσει τους. Αυτό είναι έμφυτο ταλέντο, να έχεις αυτή τη διορατικότητα, το μυαλό σου να πηγαίνει πιο μπροστά. Και τρομερά ακονισμένη αισθητική. Στο εξωτερικό, τη μητέρα μου την αποκαλούσαν “το φαινόμενο Νίτσα”»

Μερικούς μήνες νωρίτερα, χαρακτηριστικά, η Έλενα Μακρή Λυμπέρη είχε κάνει μια ανάρτηση για τη Νίτσα Σαπουντζή:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS