Όσοι είχαν την ευκαρία να περάσουν μία βόλτα από τον ποταμό Sumida στο Τόκιο της Ιαπωνιάς το περασμένο Σαββατοκύριακο είδαν με τα μάτια τους κάτι πραγματικά ασυνήθιστο. Ένα εντυπωσιακό πλοίο, πολύ διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα.

Το φανταστικό πλεούμενο έχει την υπογραφή του σχεδιαστή Yasuhiro Suzuki και ονομάζεται «Zip-Fastener Ship» για τον απλούστατο λόγο ότι μοιαάζει με φερμουάρ παντελονιού. Μάλιστα αν ρίξεις μία πανοραμική ματιά στον ποταμό την ώρα που τον διασχίζει αυτό το υπερσύγχρονο πλοίο έχεις την εντύπωση ότι βλέπεις τα νερά να «ξεκουμπώνονται» μπροστά σου.

Ο Suzuki, γνωστός για το γεγονός ότι εμπνέεται συχνά από καθημερινά αντικείμενα στις καλλιτεχνικές δημιουργίες του, είχε την ιδέα για τον σχεδιασμό του πλοίου όταν μία μέρα, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αεροπλάνο, είδε τα πλοία να «σχίζουν» ένα ποτάμι, δημιουργώντας το εφέ του ξεκουμπώματος ενός ρούχου. Έτσι αποφάσισε να πάει αυτή του την παρατήρηση ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας ένα πλοίο που θα έμοιαζε εντελώς σαν φερμουάρ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

«Αν παρατηρήσεις τα ήρεμα νεά του ποταμού Sumida θα δεις τους κυματισμούς που δημιουργούνται στα δεξιά και τα αριστερά καθώς το πλοίο διασχίζει το ποτάμι», εξηγεί ο άνθρωπος πίσω από την DESINART TOKIO 2020 και καλλιτεχνικός διευθυντής του όλου πρότζεκτ. «Καθώς το μικροσκοπικό Fastener Ship πλέει φέρνει στην επιφάνεια όλες τις ποικίλες εκφράσεις και αλλαγές του νερού και χαρακτηρίζουν και τις ίδιες τις ζωές μας».

Το πλοίο - φερμουάρ βρίσκεται στο Τόκιο και ακολουθει τη συγκεκριμένη διαδρομή στον ποταμό Sumida καθημερινά από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Δείτε το βίντεο:

Mε πληροφορίες από το My Modern Met

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS