Σκηνές που θύμιζαν εμπόλεμη ζώνη εκτυλίχθηκαν πριν από μερικές ώρες στο Καπιτώλιο, το οποίο δέχθηκε πολιορκία και εισβολή από διαδηλωτές-υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, που αμφισβητούν το εκλογικό αποτέλεσμα και την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ANT1 στις ΗΠΑ Θανάσης Τσίτσας στο «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τα νέα γεγονότα «μια μαύρη σελίδα για την αμερικανική ιστορία», «υποστηρικτές του Τραμπ έκαναν επέλαση στο Καπιτώλιο». Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες, ενώ η κατάσταση θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πολύ χειρότερα αν δεν είχαν απενεργοποιηθεί πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί.

«Πριν από δέκα ώρες έγινε εισβολή από εκατοντάδες διαδηλωτές-υποστηρικτές του Τραμπ. Συνεχίζεται η συνεδρίαση για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος» ανέφερε ο ανταποκριτής. Η Ουάσιγκτον έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μέχρι την επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, η οποία προβλέπεται για τις 20 του μήνα. Στο πλαίσιο της έρευνας για την πολιορκία και την εισβολή στο Καπιτώλιο, συνελήφθησαν 52 άτομα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Κεντρική φωτό: REUTERS/Stephanie Keith
 

TAGS