Η κατάκτηση μιας εθνικής διάκρισης στον αθλητισμό είναι σπουδαία υπόθεση, πόσο μάλλον αν έχεις αντιμετωπίσει πρόσφατα τη λευχαιμία. Αυτή είναι η περίπτωση της 20χρονης Γιαπωνέζας κολυμβήτριας Ρικάκο Ικέ, που μόλις δύο χρόνια μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο ήρθε πρώτη στα 50 μ. ελεύθερο, 50 μ. πεταλούδα, 100 μ. ελεύθερο και 100 μ. πεταλούδα, με την τελευταία επίδοση να της εξασφαλίζει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που προγραμματίζεται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου.

Οι επιτυχίες της μοιάζουν σχεδόν αδιανόητες, αν σκεφτεί κανείς ότι επέστρεψε στις προπονήσεις τον Μάρτιο του 2020, μετά από 10 μήνες νοσηλείας

Η Ικέ είχε αναδειχθεί σε μεγάλο αστέρι στους Ασιατικούς Αγώνες 2018, από τους οποίους έφυγε με έξι χρυσά μετάλλια. Η Ιαπωνία πόνταρε σε αυτήν για τη διάκρισή της στους Ολυμπιακούς, μέχρι που το 2019 η νεαρή αθλήτρια διαγνώστηκε με λευχαιμία. Τότε, είχε ανακοινώσει στα social media ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση «σύγχυσης»: «Θα αφοσιωθώ στη θεραπεία μου και θα αγωνιστώ να δείξω μια ακόμα πιο δυνατή Ρικάκο Ικέ».

Όχι απλώς τα κατάφερε, αλλά ούτε η ίδια δεν είχε φανταστεί τις πρόσφατες επιτυχίες της.

Δείτε την ιστορία της σε ένα βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό:  Kyodo/via REUTERS  
 

TAGS