Από εχθές ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με θλίψη όλα τα νέα σχετικά με το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους. Το αεροσκάφος είχε συνολικά 81 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένης και της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε από τη Βραζιλία και συνετρίβει στη κεντρική Κολομβία.

Οι έρευνες γύρω από τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζονται, παρόλα αυτά δύο από τους επιζώντες βρήκαν ήδη την ψυχραιμία να μιλήσουν, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές τους στο αεροσκάφος αλλά και πώς κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τη συντριβή.

Ο ΕργινΤουμίρι, μέλος του πληρώματος που ανέφερε πως λίγο πριν συντριβεί το αεροπλάνο επικράτησε φόβος, με τους επιβάτες να σηκώνονται από τις θέσεις τους και να αρχίζουν να ουρλιάζουν. Ο ίδιος είναι ένας από τους έξι που βρέθηκαν ζωντανοί. Πρόκειται για τρεις ποδοσφαιριστές, έναν δημοσιογράφο και ακόμη ένα μέλος του πληρώματος.

«Έβαλα τις τσάντες ανάμεσα στα πόδια μου και κάθισα σε εμβρυακή στάση, πληροφορία την οποία μας δίνουν σε περίπτωση δυστυχήματος. Πριν πέσει το αεροπλάνο, πολλοί είχαν σηκωθεί από τις θέσεις τους και φώναζαν», είπε ο ίδιος στους διασώστες.

Ένα άλλο μέλος του πληρώματος που διεσώθη, η αεροσυνοδός Χιμένα Σουάρεζ, ανέφερε ότι παρέμεινε στο έδαφος του αεροσκάφους και ότι το τελευταίο που θυμάται ήταν τα φώτα να σβήνουν και το αεροπλάνο να χάνει ύψος.

TAGS