ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δύο γάμοι και μία κηδεία. Η δραματική ιστορία της «νυμφομανούς» αριστοκράτισσας Μάργκαρετ Κάμπελ

Οι γυμνές της φωτογραφίες έκαναν για πολύ καιρό τον γύρο των εφημερίδων της εποχής.

Δύο γάμοι και μία κηδεία. Η δραματική ιστορία της «νυμφομανούς» αριστοκράτισσας Μάργκαρετ Κάμπελ

Η ζωή και η θέση της Μάργκερετ Κάμπελ στην βρετανική υψηλή κοινωνία υπήρξε πάντα φορτισμένη με σκάνδαλα και έντονο σεξουαλικό μυστήριο. Στις συνειδήσεις όσων την θυμούνται ακόμα καθαρά, αλλά και όσων έχουν μάθει για τον βίο της μέσα από τις σελίδες πικάντικων βιογραφιών, η Δούκισσα του Argyll, παραμένει η «νυμφομανής αριστοκράτισσα» που προκάλεσε σάλο στο Παλάτι και τους ανώτερους κύκλους των συντηρητικών, κλειστών της καλής κοινωνίας της Αγγλίας με τις αποκαλύψεις για τις έξαλλες συνήθειες της όταν αποσπάσματα από το ημερολόγια της είδαν το φως της δημοσιότητας μαζί με μία σειρά από καυτές πολαρόιντ σεξουαλικού περιεχομένου τις οποίες έκλεψε ο ίδιος ο σύζυγός της από το συρτάρι της.

Ο Δούκας του Argyll έπειτα από 12 χρόνια κοινής πορείας καταθέτει τον χειμώνα του 1963 αίτηση δαιζυγίου και προκειμένου να στηρίξει τα επιχειρήματα του περί άτακτης ζωής της συζύγου και τα συρροή απιστίες δίνει στη δημοσιότητα προσωπικά αντικείμενα από το σπίτι της Κάμπελ τα οποία την εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Στις φωτογραφίες που έκαναν για πολύ καιρό τον γύρο τον εφημερίδων της εποχής έβλεπε κανείς την Δούκισσα γυμνή στην αγκαλιά ενός άγνωστου άντρα, ο οποίος απεικονίζεται μόνο από τον λαιμό και κάτω. Έμεινε γνωστός ως ο «ακέφαλος άντρας» αν και οι φήμες έχουν αποδώσει την ταυτότητα του σε τρεις διάσημους άντρες. Στον Αμερικανό ηθοποιό Douglas Fairbanks Jr, στον πρώην Ναζί αξιοματούχο Sigismund von Braun και στον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Duncan Sandys, ο οποίος υπήρξε ταυτόχονα και γαμπρός του Γουίνστον Τσώρτσιλ. Η ίδια δεν αποκάλυψε ποτέ ποιος ήταν ο εραστής της που φαινόταν στο πλάι της στις πολύκροτες φωτογραφίες, ίσως ορμόμενη από μία εσωτερική ανάγκη να αισθάνεται πως κατά κάποιο τρόπο εξακολουθούσε να κρατά στα χέρια της τον έλεγχο των όσων της συνέβαιναν.

Για πολλούς τα προβλήματα στη ζωή της Κάμπελ ξεκινούν από την δύσκολη σχέση που είχε με τη μητέρα της, η οποία λόγω του κυκλοθυμικού και δύσκολου χαρακτήρα της δημιούργησε στην κόρη της μία βαθιά συναισθηματική ανασφάλεια: Η νεαρή Μάργκαρετ δεν ήταν ποτέ σίγουρη αν η μητέρα της την αγαπούσε πραγματικά και αισθανόταν περισσότερο δεμένη με τον μπαμπά της, τον αυτοδημιούργητο, εκατομμυριούχο επιχειρηματία, George Whigham, ο οποίος της είχες τρομερή αδυναμία και της προσέφερε τα πάντα. Όσα δηλαδή μπορούσε να αποκτήσει με την δύναμη της τεράστιας περιουσίας του. Από την άλλη, η μητέρα της, Helen Whigham την απέρριπτε σταθερά, κάνοντας την να αισθάνεται άσχημα για την ίδια της την ύπαρξη, Όταν σε ηλικία μόλις έξι ετών άρχισε ξαφνικά να τραυλίζει η Helen της είπε: «Mάργκερτ, όσο όμορφη κι αν είσαι δεν πρόκειται να κάνεις ποτέ τίποτα στη ζωή σου αν τραυλίζεις».

Δεν είναι απορίας άξιο λοιπόν το γεγονός ότι η Κάμπελ αισθανόταν πάντα περισσότερο κοντά στους άντρες απ' ότι στις γυναίκες και από τη στιγμή που έκανε το λεγόμενο «ντεμπούτο» της στην υψηλή κοινωνία έπεσε με τα μούτρα στις σχέσεις, κάνοντας τον έναν αποτυχημένο αρραβώνα μετά τον άλλον. Η Μάργκετ αρραβωνιάστηκε πρώτα τον μουσουλμάνο πρίγκιπα Prince Aly Khan, αλλά η οικογένεια της της απαγόρευσε να τον παντρευτεί λόγω των θρησκευτικών του φρονημάτων. Στην πορεία έκανε σχέση με τον ήδη παντρεμένο, εκατομμυριούχο αθλητή Max Aitken, ο οποίος σκοτώθηκε λίγο καιρό αργότερο σε αεροπορικό δυστύχημα και τον Fulke Warwick, έναν απένταρο κόμη χωρίς καμία απολύτως προοπτική.

Ο πρώτος της γάμος έγινε τελικά το 1933 με τον πολυεκατομμυριούχο παίκτη του γκολφ, Charles Sweeny, σε μία εντυπωσιακή τελετή όπου παρευρέθηκαν περισσότεροι από 2.000 προσκεκλημένοι, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να αρχίσει το μυστήριο αφού η Κάμπελ καθυστέρησε 3 ολόκληρες ώρες επειδή εγκλωβίστηκε στην κίνηση.

Η εξέλιξη του γάμου τους ήταν τόσο δύσκολη όσο και η αρχή του. Η Κάμπελ πέρασε 8 αποβολές και γέννησε ένα νεκρό μωράκι, πριν αποκτήσει τα δύο παιδιά της, τον γιο της και την κόρη της, ενώ η σχέση με τον άντρα της δεν ήταν αυτή θα περιμένει κανείς από τους δύο. Ο Sweeny ήθελε για σύζυγό του μία γυναίκα άβουλη που θα στεκόταν σαν αμίλητη κούκλα στο πλευρό του και η Μάργκαρετ δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτή τη γυναίκα. Η ίδια είχε δηλώσει ότι δεν γινόταν να μείνει ούτε μία μέρα ακόμα μαζί της, ενώ εκείνος υποστήριζε πως μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε η πρώην σύζυγό του το 1943 (έπεσε με ένα ασανσέρ από ύψος 40 ποδιών) , ένα νεύρο του εγκεφάλου της πειράχθηκε με αποτέλεσμα η Κάμπελ να αλλάξει τελείως προσωπικότητα και να γίνει νυμφομανής.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν οι ισχυρισμοί του βαθύπλουτου γκόλφερ ευσταθούν έστω και λίγο. Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν πως η ζωή της Κάμπελ μετά το πρώτο της διαζύγιο υπήρξε γεμάτη έρωτα, πάθος, σεξ και άντρες. Πολλούς άντρες, Από την αγκαλιά του ερευνητή Ted Rosseau μέχρι εκείνη του Νεοϋρκέζου τραπεζίτη Joe Thomas, ο οποίος της πρότεινε γάμο παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη αρραβωνιασμένος με άλλη, η καθημερινότητα της Κάμπελ ήταν βουτηγμένη στα ταξίδια και τον έρωτα.

Μοιάζει πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι μία γυναίκα με τον ερωτισμό της Kάμπελ υπήρξε τόσο άτυχη στις σχέσεις της με τους άντρες. αφού ο Thomas τελικά την εγκατέλειψε για να παντρευτεί την αρραβωνιαστικιά του η Μάργκαρετ πληγώθηκε βαθιά και έπεσε με τα μούτρα στη νέα της σχέση με τον Ίαν Κάμπελ, έναν ξεπεσμένο Δούκα χωρίς καμία απολύτως περιουσία πέρα από τον υψηλό τίτλο του.

Εκείνος γνώριζε από την πρώτη στιγμή πως η Κάμπελ ήταν μία πολύ πλούσια γυναίκα και έφτιαξε εξ'αρχής ένα πλάνο στο μυαλό του. Την έπεισε για την αγάπη του και της ζήτησε 100.000 λίρες προκειμένου να πληρώσει κάποια σημαντικά χρέη του. Στην πορεία, γνωρίζοντας τον πρότερο «ζωηρό» βίο της, έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για να την παγιδεύσει, ψάχνοντας στα προσωπικά της αντικείμενα για ενοχοποιητικά στοιχεία. Ήταν αποφασισμένος να πάρει διαζύγιο μόλις τρία χρόνια μετά τον γάμο τους, αλλά ήθελε το διαζύγιο αυτό να βγει υπέρ του. Όταν έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της συζύγου του, μαζί με μεγάλα αποσπάσματα από το ημερολόγια της στα οποία γινόταν εκτενής και λεπτομερέστατος λόγος για την έντονη σεξουαλική της ζωή, τα πράγματα για την Κάμπελ ήταν πολύ άσχημα.

Η απόφαση του δικαστή ήταν σαφής. O Δούκας ισχυρίστηκε πως η σύζυγός του κοιμήθηκε με περισσότερους από 88 άντρες κατά τη διάρκεια του γάμου τους και η Κάμπελ θεωρήθηκε η αποκλειστική υπεύθυνη για τον χωρισμό τους, καλούμενη από δικαστήριο να πληρώσει στον Δούκα του Αrgyll το ποσό των 50.000 λιρών. Η κοινή γνώμη ήταν συνολικά και απόλυτα στραμμένη εναντίον της δίχως να προβληματιστεί για τις περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από την προσωπικότητα του Κάμπελ και το σκοτεινό σχέδιο του. Ο τίτλος «η νυμφομανής Δούκισσα» αποτελούσε πλέον συνώνυμο της ύπαρξης της και η εκείνη δεν ήταν πια σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε κανένα επίπεδο. Αντίθετα κανείς δεν έκανε λόγο για την συμπεριφορά του Δούκα, ο οποίος παντρεύτηκε μία άλλη γυναίκα, μια πάμπλουτη κληρονόμο από την Αμερική, μόλις έξι εβδομάδες αργότερα.

Δες το βίντεο.

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.