-Ναι, γεια σας. Με κάποιον υπεύθυνο θα ήθελα να μιλήσω. Από το womantoc τηλεφωνώ.

-Γεια! Ο Αποστόλης είμαι.

-Γεια σου Αποστόλη. Πες μου για το I Cake You. Πως ξεκίνησαν όλα;

«Λοιπόν, όλα ξεκίνησαν μετά από την λαχτάρα μου να φτιάξω κάτι φανταστικά μπισκότα με φυστικοβούτυρο, που έτρωγα στο Λονδίνο, όσο σπούδαζα και όταν γύρισα στην Αθήνα, δεν έβρισκα πουθενά, γιατί δεν υπήρχαν. Μετά από πειραματισμούς πέτυχα διάνα μια γεύση, η οποία έμοιαζε και δεν έμοιαζε, όμως ταυτόχρονα ήταν τελείως δικιά μου» εξηγεί ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών, ο οποίος επικοινωνεί με την διαυγή αμεσότητα που του έχει χαρίσει η «τρέλα» για αυτό που κάνει. 

«Λοιπόν, όλα ξεκίνησαν μετά από την λαχτάρα μου να φτιάξω κάτι φανταστικά μπισκότα με Reese’s Puffs, που έτρωγα στο Λονδίνο».
Ο Αποστόλης και ο Πέτρος Μπόγρης άνοιξαν το μοσχοβολιστό χώρο τους, στα Εξάρχεια, αρχές του 2018, αλλά σε χρόνο ντετέ έγινε viral.

Ο Αποστόλης και ο Πέτρος Μπόγρης άνοιξαν το μοσχοβολιστό χώρο τους, στα Εξάρχεια, αρχές του 2018, αλλά σε χρόνο ντετέ έγινε viral. Ούτε οι ίδιοι δεν κατάλαβαν πώς. «Ήμουν πολύ αισιόδοξος» λέει ο Αποστόλης «αλλά αυτό που έγινε δεν το περίμενα. Μετά το δημοσίευμα της Athens Voice, που το έγραψε πρώτη, μαθεύτηκε και με κάποιο τρόπο κατάφερε να περάσει από στόμα σε στόμα. Ο κόσμος το αγάπησε, έχει ήδη αποκτήσει μόνιμους πελάτες, ενώ αυτό που μου αρέσει πιο πολύ από όλα τα καλά σχόλια που ακούω, είναι όταν μου λένε ότι όσα διάβασαν για την ποιότητα των μπισκότων, ισχύουν και με το παραπάνω» συνεχίζει.

Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς το μάθαμε από μία φίλη-γυριστρούλα -αυτή μαθαίνει τα πάντα πριν ακόμα συμβούν. Ο Αποστόλης μιλάει με ενθουσιασμό και όρεξη, φαντάζομαι με τον ίδιο τρόπο φτιάχνει και τα καλούδια του. «Δε θέλαμε να δώσουμε ένα όνομα που να παραπέμπει απευθείας στα μπισκότα. Το I Cake You έχει ευθεία σύνδεση με ό,τι βγαίνει από φούρνο» διευκρινίζει.

«Δε θέλαμε να δώσουμε ένα όνομα που να παραπέμπει απευθείας στα μπισκότα. Το I Cake You έχει ευθεία σύνδεση με ό,τι βγαίνει από φούρνο» διευκρινίζει.
Ο Αποστόλης ζυμώνει τα γλυκά και ο Πέτρος, ως μάγειρας, φτιάχνει τις αλμυρές πίτες.

Μα, και η ερμηνεία της λέξης μπισκότο, στο λεξικό, αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει: «Το μπισκότο είναι γλύκισμα από ζύμη διαμορφωμένη σε μικρά και λεπτά κομμάτια, τα οποία ψήνονται καλά στο φούρνο, ώστε να γίνουν τραγανά. Τα μπισκότα μπορεί να είναι γλυκά, αλμυρά, γεμιστά κλπ.». Ο Αποστόλης ζυμώνει τα γλυκά και ο Πέτρος, ως μάγειρας, φτιάχνει τις αλμυρές πίτες. «Αυτή την κοτόπιτα θα μπορούσε να τη φτιάξει μόνο η μαμά σου! Αν δεν μπορεί, don't worry, την φτιάχνουμε εμείς» γράφει η λεζάντα πάνω από τη λιμπιστική πίτα, στο ποστ της σελίδας τους στο φέισμπουκ και πείθει. Ξεκάθαρα πείθει. Δείτε και μόνοι σας: I Cake You

TAGS