Το Facebook «κατέβασε» φωτογραφία της ηθοποιού και παρουσιάστριας Μέλανης Στέλιου, στην Κύπρο, να θηλάζει τον πεντάμηνο γιο της, ύστερα από καταγγελία χρήστη. 

Τη φωτογραφία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ανέβασε η ηθοποιός τo απόγευμα της Κυριακής στο Instagram και τη δείχνει να θηλάζει τον πέντε μηνών γιο της δημόσια, αλλά διακριτικά, στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Και δυστυχώς πολλοί ήταν εκείνοι που σοκαρίστηκαν από την εικόνα μιας μητέρας να θηλάζει το μωρό της!

Τα σχόλια που γράφτηκαν μόνο ντροπή προκαλούν. Σεξιστικά σχόλια από άνδρες αλλά και από γυναίκες που της ζητούσα να καλύψει το στήθος της, όσο θηλάζει.

Κάποιος από αυτούς φαίνεται να τον σόκαρε τόσο η φωτογραφία που έκανε report στο facebook -όπου επίσης «ανέβηκε»- με αποτέλεσμα αυτή να «κατέβει» αυτόματα προσωρινά από τη δημόσια θέα, έως ότου εξεταστεί τι ακριβώς περιέχει. Υπενθυμίζεται ότι το Facebook έχει δεδηλωμένη πολιτική υπέρ του θηλασμού και επιτρέπει τις φωτογραφίες γυναικών που θηλάζουν.

Ευτυχώς, υπήρξαν και εκδηλώσεις συμπαράστασης προς την μητέρα, η οποία πήγαινε στο εξωτερικό για ένα συνέδριο για την παιδική κακοποίηση και πήρε μαζί και το μωρό της. Ο υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, με ανάρτηση του στο twitter, τοποθετήθηκε υπέρ του δημόσιου θηλασμού. «Ντρεπόμαστε για μητέρες που θηλάζουν, αντί για την πολιτιστική μας ανυποληψία. Στο ερώτημα Δύση ή Ανατολή πολλοί σπεύδουν έμπρακτα στο δεύτερο» σχολίασε.

Δείτε τη φωτογραφία: 

TAGS