ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δωρεάν γευσιγνωσία στην Αθήνα: Κολατσιό το Σάββατο με σπιτικές νοστιμιές από ελαιόλαδο Λέσβου

Στο κατάστημα «Περί Λέσβου» θα δοκιμάσουμε πέντε γλυκές και αλμυρές λιχουδιές και θα παρακολουθήσουμε ζωντανά την εκτέλεση μιας συνταγής από food blogger.

Δωρεάν γευσιγνωσία στην Αθήνα: Κολατσιό το Σάββατο με σπιτικές νοστιμιές από ελαιόλαδο Λέσβου

Το Σάββατο 5/10, στις 11 π.μ. θα πάρουμε το «κολατσιό» μας στο «Περί Λέσβου» (Αθηνάς 27, Μοναστηράκι). Στο κατάστημα διοργανώνεται εκδήλωση γευσιγνωσίας με ελεύθερη είσοδο, όπου όλοι είμαστε καλεσμένοι να δοκιμάσουμε το λεσβιακό ελαιόλαδο και τις νοστιμιές που προτείνει ένα νέο ενημερωτικό έντυπο. Επίσης, θα παρακολουθήσουμε ζωντανά την εκτέλεση συνταγής από τη food blogger Άντζελα Κοντού και θα γνωρίσουμε τα γεωργικά προϊόντα της Λέσβου και των γύρω νησιών, όπως της Λήμνου και της Χίου.

Η Λέσβος χαρακτηρίζεται για το ιδιαίτερο νησιωτικό της περιβάλλον με το Απολιθωμένο Δάσος, τον Κόλπο Καλλονής, τις πολυάριθμες ιαματικές πηγές, τον απέραντο νησιωτικό της ελαιώνα αλλά και για τη σημαντική της βιοποικιλότητα που αντικατοπτρίζεται στην γαστρονομική της ταυτότητα και στα γεωργικά της προϊόντα. Για παράδειγμα, η παστή σαρδέλα του κόλπου Καλλονής, τα τυριά ΠΟΠ με γάλα προβάτων της φυλής Λέσβου και φυσικά το ελαιόλαδο των τοπικών ποικιλιών Olea europaea var. pyriformis, κοινώς Βαλανολιά ή Κολοβή ή Μυτιληνιά και Olea europaea var Media subrotunda, κοινώς Αδραμυτινή ή Αϊβαλιώτικη ή Φραγκολιά.

Η οργάνωση Αιγίλοπας – Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία (www.aegilops.gr), στο πλαίσιο των δράσεων προώθησης της ιδιαίτερης αξίας των τοπικών ποικιλιών που δίνουν προστιθέμενη αξία στα τελικά γεωργικά προϊόντα, εξέδωσε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εταιρεία Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου ένα τρίγλωσσο ενημερωτικό έντυπο προβάλλοντας συνοπτικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου της Λέσβου και τη διατροφική του αξία για την υγεία.

Επίσης στο φυλλάδιο υπάρχουν πέντε συνταγές κολατσιού που παρασκευάστηκαν με έξτρα παρθένο λεσβιακό ελαιόλαδο. Λόγω του φρουτώδους αρώματός του και της λεπτόρρευστης υφής του αντικαθιστά επιτυχώς κορεσμένα λιπαρά όπως βούτυρο και ραφιναρισμένα φυτικά έλαια. Έτσι το κολατσιό στη δουλειά μας αλλά και των παιδιών μας μπορεί να είναι νόστιμο και ταυτόχρονα υγιεινό. Αυτές τις συνταγές θα απολαύσουμε στο «Περί Λέσβου» και θα χρησιμοποιήσουμε ως πηγή έμπνευσης για την καθημερινή κουζίνα μας.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Κουλουράκια κανέλας

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.