Το φετινό βίντεο φωταγώγησης του δέντρου του Συντάγματος και ολόκληρου του στολισμού της πλατείας το αφηγείται ένας αναπάντεχος ήρωας. Ο φακός κάνει φόκους στον Διονύση Νικολάου, ηλεκτρολόγο μηχανικό και τον παλαιότερο εργαζόμενο του Δήμου. Όπως μάς τον συστήνει η σχετική ανακοίνωση:

«Βέρος Αθηναίος, γιορτάζει την ημέρα του πολιούχου της πόλης όπως και ο παππούς του. Δεν άλλαξε ποτέ τη γειτονιά του, τα Σεπόλια. Συνεχίζει να ζει στο ίδιο σπίτι, με τη γυναίκα και το γιο του. Ξεκίνησε μετά το σχολείο τη δουλειά στο ηλεκτρολογικό του Δήμου και έμαθε δίπλα στους παλιούς τα μυστικά για κάθε γωνιά της πόλης. Έμαθε να μην πετάει ό,τι φτιάχνεται. 

«Ξεκίνησε μετά το σχολείο τη δουλειά στο ηλεκτρολογικό του Δήμου και έμαθε δίπλα στους παλιούς τα μυστικά για κάθε γωνιά της πόλης. Έμαθε να μην πετάει ό,τι φτιάχνεται»

»Δούλεψε σε όλα τα πόστα. Στο δρόμο για επισκευές, στην αποθήκη για καταγραφές, στις παραγγελίες για να μη λείψει τίποτα όταν χρειαστεί. Σήμερα επιλέγει ο ίδιος να δουλεύει κυρίως βράδια, ώστε να αφήνει σε νεότερους συναδέλφους του την κανονικότητα της πρωινής βάρδιας. Αυτό που δεν άφησε ποτέ, είναι ο φωτισμός της πόλης την περίοδο των Χριστουγέννων, που κορυφώνεται με το άναμμα του δέντρου στο Σύνταγμα».

Στο φετινό, λοιπόν, διαφορετικό βίντεο, τα εντυπωσιακά πανοραμικά πλάνα του γιορτινού στολισμού της πόλης εναλλάσσονται με κοντινά, των «αφανών ηρώων» όπως τους αποκαλεί ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που «ακούραστα παραμένουν στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά κάθε μέρα, βάζοντας πλάτη για να “σπάει” η σκοτεινιά της εποχής για τους κατοίκους αυτής της πόλης».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS