Μετά από 7 ολόκληρα χρόνια μία ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων δίνει μία νέα ελπίδα για δύο από τα πιο εμβληματικά και όμορφα κτίρια του κέντρου της Αθήνας. 

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Τα ιστορικό κτίριο που στέγαζε τους κινηματογράφους «Αττικόν» και «Απόλλων» είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά μετά από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τον Φεβρουάριο του 2012.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, o oποίος κάνει λόγο για δικαίωση.

«Με την απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης που απαιτείται, ενισχύεται η προσπάθεια του δήμου ώστε η Σταδίου από τη Χρήστου Λαδά και έως την Ομόνοια να ζωντανέψει και πάλι, επιστρέφοντας η πολιτιστική και η εμπορική δραστηριότητα ενώ ταυτόχρονα διατηρείται η ταυτότητα των χώρων». 

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, «ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να υπερκεραστούν οι διαφωνίες μεταξύ των ιδρυμάτων που εμπλέκονται στην επαναλειτουργία των κινηματογράφων και να εξευρεθεί χρηματοδότηση, κάτι που τελικά έγινε. Ωστόσο η άκαμπτη στάση των εμπλεκομένων δεν επέτρεψε την τελική συμφωνία, με αποτέλεσμα ο δήμος Αθηναίων να προσφύγει στο Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ζητώντας να κηρυχθεί διατηρητέα η χρήση του εμβληματικού κτιρίου ως κινηματογράφων».

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS