ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Δεν το περίμενα»: Το σοκ της γυναίκας που έπινε 1 ποτήρι κρασί την ημέρα για έναν ολόκληρο μήνα

Τι στο καλό ισχύει τελικά με τον οίνο, ο οποίος ευφραίνει καρδίαν;

«Δεν το περίμενα»: Το σοκ της γυναίκας που έπινε 1 ποτήρι κρασί την ημέρα για έναν ολόκληρο μήνα

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού κρασιού κάθε μέρα είναι εξαιρετικά ευεργετική για το σύστημά μας: αφαιρεί τις τοξίνες από το σώμα μας και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου μας. «Αποφάσισα να μάθω αν αυτές οι δηλώσεις είναι αληθινές, καταναλώνοντας ένα ποτήρι κρασί την ημέρα για έναν ολόκληρο μήνα» λέει η γυναίκα του πειράματος.

«Το πείραμα ξεκίνησε εξαιρετικά: ένιωσα υπέροχα και χαλαρά με το κρασί μου μπροστά στην τηλεόραση, την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα. Αλλά την τρίτη ημέρα, το αλκοόλ άρχισε να μπερδεύεται με τον κύκλο του ύπνου μου. Άρχισα να νιώθω λαχτάρα για νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας, πράγμα που με έκανε να ξυπνάω. Στην πραγματικότητα, αυτή η τρελή νυχτερινή δίψα έγινε τόσο συχνή που ξεκίνησα να ακουμπάω ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο μου κάθε βράδυ«.

«Ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του πειράματος ήταν η αλλαγή στο πως λειτουργούσα με τους φίλους μου. Τους καλούσα συχνά για ένα ποτήρι κρασί στο σπίτι και έτσι οι συναντήσεις μας έγιναν πιο συχνές. Στη μέση της 2ης εβδομάδας του πειράματος, η εικόνα μου είχε αλλάξει. Δυστυχώς, δεν ήταν προς το καλύτερο. Είχα πάρει κιλά, είχα αποκτήσει μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μου και είχα περίεργα ξεσπάσματα -δεν ήταν κάτι που ήθελα«.

«Έλεγχα την πίεση του αίματός μου κάθε μέρα και μπορώ να πω με σιγουριά ότι το αλκοόλ δεν άλλαξε κάτι στον οργανισμό μου, από την άποψη αυτή. Η υγεία μου ήταν τέλεια. Αλλά μέχρι το τέλος του πειράματος, άρχισα να δυσκολεύομαι να συγκεντρωθώ και ένιωθα αδύναμη και κουρασμένη τις περισσότερες ώρες της ημέρας«.

«Το ένα ποτηράκι κρασί στο σπίτι, κάθε μέρα, έχει σίγουρα και τα προνόμιά του. Από κοινωνικής άποψης, η αποφυγή των περιττών συναντήσεων είναι επίσης μια μεγάλη ανταμοιβή από αυτό το πείραμα. Με βοήθησε να καταλάβω με ποιούς θέλω να περνώ τον χρόνο μου και ποιους δε με πειράζει να βλέπω λιγότερο συχνά«.

«Επιπλέον, παράλληλα με την κατανάλωση κρασιού επήλθε και η κατανάλωση τυριού. Κάτι πάρα πολύ κακό για την επιδερμίδα μου και φυσικά για τα κιλά μου. Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να συμφωνήσω με τους επιστήμονες σε αυτό το θέμα. Κατά τη γνώμη μου, η κατανάλωση κρασιού σε καθημερινή βάση δεν ωφελεί την υγεία μας, ακόμα κι αν είναι μόνο ένα ποτήρι».

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Read Next

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

Περισσότερα από

Life

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".