Κάποιες από τις εικόνες θυμίζουν έργα ζωγραφικής αλλά είναι φωτογραφίες από την Αλυκή της Λάρνακας, έναν προστατευόμενο βιότοπο της Κύπρου. Ένας μαύρος κύκνος ξεχωρίζει ανάμεσα στα ροζ φλαμίνγκο της λίμνης. Είναι η πρώτη φορά που οι επισκέπτες της ήρθαν αντιμέτωποι με ένα τέτοιο θέαμα - αν και πέρυσι στην περιοχή είχε κάνει την εμφάνισή του ένα μαύρο φλαμίνγκο.

Η Αλυκή στη Λάρνακα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Κύπρου, έκτασης 2,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το 1997 ανακηρύχθηκε προστατευόμενη περιοχή βάσει της κυπριακής νομοθεσίας περί Προστασίας και Διαχείρισης της Φύσης και της Άγριας Ζωής και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τους οικοτόπους και έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους βιότοπους στην Ευρώπη για υδρόβια πτηνά, όπως για τα χιλιάδες φλαμίνγκο που καταφεύγουν εκεί στη διάρκεια του χειμώνα, για αγριόπαπιες και άλλα πτηνά που κάνουν στην Αλυκή μια ενδιάμεση στάση στα μεταναστευτικά ταξίδια τους. Μέσα από την περιοχή της λίμνης περνά ένα μονοπάτι της φύσης, το οποίο έχει μήκος 4 χιλιόμετρα και οδηγεί μέχρι το παλιό Υδραγωγείο των Καμάρων. Κατά μήκος της διαδρομής παρέχονται πληροφορίες για τη χλωρίδα της περιοχής, όπως είναι τα δέντρα, οι θάμνοι και τα λουλούδια. Υπάρχουν επίσης παγκάκια σε κάποια σημεία της διαδρομής, καθιστώντας την ιδιαίτερα δημοφιλή για τους περιπατητές και τους λάτρεις του τζόκινγκ.

Δείτε τις φωτογραφίες με τον μαύρο κύκνο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

*Με στοιχεία από reporter.com.cy και visitcyprus.com

TAGS