Ένα δημοψήφισμα και πόσω μάλλον το μη αναμενόμενο αποτέλεσμα ήταν ικανό να προκαλέσει αναταραχές στις αγορές και μεγάλη απώλεια χρημάτων πάμπλουτων επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, οι 400 πιο πλούσιοι άνθρωποι της υφηλίου έχασαν σε μια μέρα το αστρονομικό ποσό των 127,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ζαλίστηκες από τα νούμερα; Δεν είσαι η μόνη.

Μεταξύ των επιχειρηματιών που είδαν τα κέρδη τους να συρρικνώνονται είναι και ο Amancio Ortega, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Inditex στην οποία ανήκουν οι γνωστές αλυσίδες ρούχων Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Massimo Dutti, Oysho.

Ο «Mr Zara» είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes. Ωστόσο, μέσα σε μια μέρα έχασε το εξωφρενικό ποσό των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος που έγινε στη Βρετανία, κατά το οποίο βγήκε υπέρ του Brexit.

O Ortega δεν είναι ο μόνος επιχειρηματίας στο χώρο της ένδυσης που σημείωσε τεράστιες απώλειες. Ο Sir Philip Green, ο μεγιστάνας της εταιρίας Topshop, έχασε 486 εκατομμύρια δολάρια.

Απώλειες είχαν και οι Bill Gates και Jeff Bezos οι οποίοι έχασαν από 1 δισεκατομμύριο δολάρια έκαστος.

Και ακόμα, είναι μόνο η αρχή

TAGS