Μεγάλη διάκριση πέτυχε η Αθήνα στον διαγωνισμό «European Best Destinations», καταφέρνοντας να αναδειχτεί δεύτερος ευρωπαϊκός τουριστικός προορισμός, συγκεντρώνοντας πάνω από 100.000 ψήφους. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από την ομώνυμη πλατφόρμα με στόχο την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη και το σύνολο των ψήφων ξεπέρασε τους 600.000.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρέθηκε η πόλη Κολμάρ της Γαλλίας στην περιφέρεια της Αλσατίας, γνωστή για τα ξύλινα μεσαιωνικά της σπίτια, τα όμορφα κανάλια και την περίφημη χριστουγεννιάτικη αγορά της.

Σύμφωνα με τους ψηφοφόρους του διαγωνισμού, η Αθήνα κατάφερε να υπερισχύσει από πόλεις-βαριά ονόματα της τουριστικής βιομηχανίας επειδή καταφέρνει να συνδυάζει αβίαστα το παρελθόν με το παρόν και παραμένει ένας εκλεπτυσμένος κοσμοπολίτικος κόμβος. Μια πόλη παραδόξων και μεγάλων αντιθέσεων όπου το urban συντονίζεται με την κλασικότητα και η έντονη νυχτερινή ζωή με τα δημιουργικά vibes και την ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή.

Στην τρίτη θέση ψηφίστηκε η Τυφλίδα, η πρωτεύουσα της Γεωργίας, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι παρακάτω:

4. Βιέννη

5. Κασκαΐς (Πορτογαλία)

6. Σιμπίου (Ρουμανία)

7. Ναμύρ (Βέλγιο)

8. Ριέκα

9. Παρίσι

10. Μπιντκότζ (Πολωνία)

Οι πόλεις, που ψηφίζονται ως οι καλύτερες στην Ευρώπη, προβάλλονται από τον οργανισμό European Best Destinations στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και στα social media, ενισχύοντας την τουριστική τους εικόνα. Η ψηφοφορία διεξήχθη για 11η χρονιά, σε συνεργασία του Οργανισμού με τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά γραφεία.

Φωτό: Sascha SturmKylie Docherty

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS