Ένα γιγιάντιο έργο που καλύπτει δύο ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα βρίσκεται πλέον σε μία από τις πιο γνωστές και κεντρικές οδούς της Ουάσινγκτον και φτάνει έξω από τις πόρτες του Λευκού Οίκου. 

Το σύνθημα Black Lives Matter (Oι ζωές των μαύρων έχουν αξία) γραμμένο με τεράστια, κίτρινα, κεφαλαία γράμματα διακοσμεί την 16η οδό της πόλης Ουάσινγκτον των ΗΠΑ και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ μετά από την αποτρόπαια δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στη Μινεάπολη.

Οι δημιουργοί του καλλιτεχνικού εγχειρήματος, το οποίο και ετοίμασαν ενόψει των διαδηλώσεων που θα γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη, πήραν ειδικοί άδεια από τη δήμαρχο, Μuriel Bower, και έφτιαξαν το έργο μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον μίλησε στο CNN, δηλώνοντας ότι  «ως Ουάσιγκτον - θέλουμε όλοι να είμαστε εδώ μαζί ειρηνικά για να δείξουμε ότι στην Αμερική - μπορείτε να συγκεντρωθείτε ειρηνικά, μπορείτε να κάνετε τα παράπονά σας στην κυβέρνηση και μπορείτε να ζητήσετε αλλαγή». 

«Είμαστε εδώ ειρηνικά ως Αμερικανοί, σε αμερικανικούς δρόμους, σε δρόμους της Ουάσινγκτον», δήλωσε η Bowser, η οποία ζήτησε να αποσυρθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις από την πόλη.

 Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι το Πεντάγωνο θα αποσύρει τους εναπομείναντες 900 στρατιώτες που είχαν σταλεί στην Ουάσινγκτον για να συμμετάσχουν ενδεχομένως στην αντιμετώπιση ταραχών και αναμένεται ότι θα αρχίσουν να επιστρέφουν στις βάσεις τους, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.  

Δείτε το βίντεο.

Κεντρική φωτογραφία: Reuters

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram 

TAGS