Θέλετε κάτι υγιεινό και ελαφρύ για δείπνο, ή για να συνοδεύσετε το κυρίως πιάτο, και αναζητάτε μια συνταγή για αληθινά λαχταριστή, νόστιμη σαλάτα. Όποια κι αν είναι τα κυρίως υλικά της, αυτό το ντρέσινγκ θα την κάνει τόσο απολαυστική, που θα είναι το πρώτο φαγητό που θα εξαφανιστεί από το τραπέζι. Δοκιμασμένο.
Ντρέσινγκ σαλάτας
Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. βαλσαμικό ξίδι
1 κ.γ. μουστάρδα (π.χ. ντιζόν ή ολικής άλεσης)
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. διατροφική μαγιά (σε ενημερωμένα μπακάλικα)
1 πρέζα από μπαχαρικά της επιλογής σας (όπως σκόρδο σε σκόνη, τριμμένο τζίτζερ ή καπνιστή πάπρικα)
Εκτέλεση:
-Χτυπάτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ (εναλλακτικά, σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι) μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές, κρεμώδες μείγμα.
-Προσθέτετε το ντρέσινγκ στη σαλάτα ακριβώς πριν από το σερβίρισμα, όχι νωρίτερα, και ανακατεύετε προσεκτικά. Συνδυάζεται ιδανικά με πράσινη σαλάτα, ψιλοκομμένα λαχανικά, ξηρούς καρπούς, τυρί και σιτηρά.
Tip: Αν η σαλάτα περιέχει βαριά υλικά όπως ντομάτες, ξηρούς καρπούς, κομματάκια τυριού, προσθέτετε το ντρέσινγκ μόνο στα πράσινα λαχανικά και μετά συμπληρώνετε στο πιάτο τα πιο βαριά υλικά, διαφορετικά όλα θα καταλήξουν στον πάτο.
Πηγή συνταγής: Food52.com
Δείτε πώς θα φτιάξετε πέντε διαφορετικά ντρέσινγκ:
Photo by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash
Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram