Τις δυνάμεις της στη λογοτεχνία δοκιμάζει η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Χίλαρι, η οποία εκδίδει το πρώτο της μυθιστόρημα με κεντρικό θέμα μία αμερικανική κυβέρνηση που αδυνατεί να διαχειριστεί τον βαρύ ρόλο που έχει αναλάβει. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το βιβλίο της Κλίντον «State of Terror» αποτελεί σύμπραξη με τη φίλη της και βραβευμένη συγγραφέα Λουίζ Πένι και «εξερευνά έναν κόσμο διπλωματίας υψηλού ρίσκου και προδοσίας», πιθανότατα στα χνάρια της πολύ επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς Ηouse of Cards.

Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κεντρικό πρόσωπο αυτής της ιστορίας, μία υπουργός Εξωτερικών που πραγματικά δεν ξέρει τι να κάνει με το πόστο που της δόθηκε. 

Η υπόθεση περιλαμβάνει μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που προκαλούν αναστάτωση στην παγκόσμια τάξη και η υπουργός αναλαμβάνει να συγκροτήσει μια ομάδα για να «ξεσκεπάσει μια θανάσιμη συνωμοσία, ένα σχέδιο προσεκτικά σχεδιασμένο για να εκμεταλλευτεί μια αμερικανική κυβέρνηση που δεν ξέρει τι της γίνεται σε επικίνδυνο βαθμό και είναι εκτός λειτουργίας εκεί όπου έχει μεγαλύτερη σημασία».

Η Κλίντον έκανε λόγο για «όνειρο που έγινε πραγματικότητα» για τη συνεργασία της με την Πένι. Από την πλευρά της η Καναδή συγγραφέας δήλωσε ότι είναι απίστευτη εμπειρία το «να "μπεις" μέσα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέσα στον Λευκό Οίκο, μέσα στο μυαλό ενός υπουργού Εξωτερικών», κατά τη διάρκεια κρίσεων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο μέλος της οικογένειας Κλίντον γράφει μυθιστόρημα. Ο πρώην πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, στο παρελθόν συνεργάστηκε με τον συγγραφέα Τζέιμς Πάτερσον σε δυο βιβλία, επίσης με πολιτικό θέμα. Το ένα με πρωταγωνιστή έναν πρόεδρο που αναγκάζεται να «εξαφανιστεί» όταν ανακαλύπτει πως υπάρχει προδότης ανάμεσα στους συνεργάτες του και ένα με ήρωα έναν πρώην πρόεδρο του οποίου η κόρη πέφτει θύμα απαγωγής.

Το βιβλίο της Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα στα βιβλιοπωλεία στις 22 Οκτωβρίου.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

TAGS