Πολλά χρόνια πριν όταν βλέπαμε σε ταινίες και σειρές επιστημονικής φαντασίας σκηνές βασισμένες στο virtual reality γνωρίζαμε ότι αυτή η υψηλή τεχνολογία του μέλλοντος θα έρθει κάποτε και στη δική μας ζωή. Τώρα που είναι εδώ το αποτέλεσμα και η εμπειρία μοιάζουν πολύ πιο εντυπωσιακά απ' όσο θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Τα video games έκαναν την αρχή, αλλά πλέον η εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε διάφορες πτυχές της σύγχρονης τεχνολογίας, γεννώντας αρκετά ερωτηματικά κυρίως πάνω στο ηθικό κομμάτι της όλης ιστορίας. 

Παρόλα αυτά στην περίπτωση της μοντέρνας τέχνης η virtual art φαίνεται ότι είναι σε θέση να δημιουργήσει τα δικά της μικρά και μεγάλα αριστουργήματα που οι τυχεροί θεατές δεν θα είναι σε θέση να ξεχάσουν εύκολα. Και αυτές τις ημέρες οι κάτοικοι του Λονδίνου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ακριβώς μία τέτοια εμπειρία.

Ο λόγος για τη Unreal City, μία νέα ψηφιακή έκθεση τέχνης που στήθηκε χάρη στη συνεργασία της Acute Art και της Dazed Media, αλλά και τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως οι  Nina Chanel Abney, Olafur Eliasson, Cao Fei, Alicja Kwade, Koo Jeong A και Marco Brambilla.

Από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου του 2021, περισσότερα από 30 εικονικά υπαίθρια γλυπτά θα εκτεθούν σε διάφορα σημεία της πόλης μεταξύ των επιβλητικών Waterloo Bridge και Millennium Bridge, καθηλώνοντας τους περαστικούς με τη μαγεία τους.

«Η τρέχουσα πανδημία προκάλεσε αμέτρητα βάσανα και διέκοψε τόσο μεγάλο μέρος της καθημερινής μας συνύπαρξης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους από εμάς εκτιμούμε και συμμετέχουμε στην πολιτιστική ζωή», δήλωσε ο εικαστικός Olafur Eliasson.

Και πρόσθεσε:  «Επειδή πολλοί από τους σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους που θεωρούμε δεδομένους είναι κλειστοί –κινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες συναυλιών, κλαμπ και μουσεία– οι μόνοι δημόσιοι χώροι όπου μπορούμε να κινηθούμε με ασφάλεια είναι οι εξωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι της πόλης. Είναι σημαντικό να γιορτάσουμε το γεγονός ότι, ακόμη και τώρα, ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους μας και ότι είναι εξαιρετικά πολύτιμος. Το έργο τέχνης που έχω δημιουργήσει, το Wunderkammer, προσκαλεί το κοινό να κοιτάξει τον περιβάλλοντα χώρο με νέα ματιά. Χρησιμοποιήστε το για να εξερευνήσετε τους κοινόχρηστους δημόσιους χώρους αναζητώντας ταυτόχρονα και το απροσδόκητο». 

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Με πληροφορίες από το acuteart.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS