Η Βενετία είναι μία από τις πιο ιστορικές και ιδιαίτερες πόλεις του πλανήτη. Με τα αποτελέσματα μεγάλων ερευνών να δείχνουν ότι η πανέμορφη πόλη της βορείου Ιταλίας βυθίζεται όλο και περισσότερο κάτω από τη στάθμη του νερού των καναλιών, η πόλη της Piazza Del Duomo και του εντυπωσιακού ναού του Αγίου Μάρκου έχει αποκτήσει στα μάτια των επισκεπτών ένα ενδιαφέρον που θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει μουσειακό. Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε να ένα νέο νόμο να εκμετταλευτεί την κατάσταση προς όφελος του ιταλικού κράτους.

Έτσι από τις αρχές του 2019 όσοι Ιταλοί οι ξένοι τουρίστες επιθυμούν να επισκεφθούν την πόλη θα πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο εισόδο, σαν να μπαίνουν σε ένα πραγματικό μουσείο. 

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο το εισιτήριο θα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι και 10 ευρώ, και θα καταβάλλεται από όλους τους επισκέπτες που φθάνουν στην «Γαληνοτάτη» με τρένο, λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο και αεροπλάνο.   

Ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Μπρουνιάρο θεωρεί πως πρόκειται για «πολύ σημαντικό μέτρο» το οποίο θα στηρίξει μια πόλη μοναδικής ομορφιάς και αξίας.  Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων συμμερίζονται την άποψή του, καθώς η Βενετία δέχεται όλον τον χρόνο τεράστια τουριστική πίεση.

Υπάρχουν και Βενετσιάνοι, όμως, οι οποίοι δηλώνουν στην δημόσια τηλεόραση Rai ότι το μέτρο αυτό, το οποίο περιέχεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, πρέπει να θεωρηθεί αντισυνταγματικό, διότι περιορίζει την ελευθερία κίνησης των πολιτών.  Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, ο «φόρος εισόδου» θα ενισχύσει τα ταμεία της Βενετίας με περίπου πενήντα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. 

Δες στο βίντεο που ακολουθεί έναν οδηγό ταξιδιού για την Βενετία.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

TAGS