Στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 25oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

To 25o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επιφύλασσε στην πρεμιέρα του, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, μια μεγάλη έκπληξη στο κοινό. 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας, καλωσόρισε τους θεατές του Παλλάς από το Αττικόν γεγονός που αποτέλεσε την πιο συγκινητική στιγμή της μεγάλης έναρξης του φετινού φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, στην οθόνη του Παλλάς προβλήθηκε ένα βίντεο με πλάνα από το εσωτερικό του κινηματογράφου Αττικόν με τον Λουκά Κατσίκα να αναφέρει: 

«Βρισκόμαστε στον χώρο όπου πριν 25 χρόνια ξεκίνησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Η πρώτη προβολή του Φεστιβάλ για κοινό έγινε στον κινηματογράφο ΑΠΟΛΛΩΝ, το απόγευμα της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη προβολή στο ΑΤΤΙΚΟΝ έγινε το αμέσως επόμενο απόγευμα. Για τα επόμενα 17 χρόνια οι ιστορικοί αυτοί κινηματογράφοι της Αθήνας στάθηκαν μεγαλοπρεπώς η έδρα μας, το αρχηγείο μας, η περηφάνια μας, το στολίδι μας. Κι έπειτα, τον Φεβρουάριο του 2012, το Φεστιβάλ μας και η πόλη μας τους στερήθηκαν, βίαια και άδικα.

Απόψε, στην έναρξη του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, δεν μπορούμε για ακόμη μια χρονιά να είμαστε εκεί. Απόψε η σκέψη μας βρίσκεται ξανά στις πολυαγαπημένες μας αίθουσες. Απόψε, ας ευχηθούμε όλοι μαζί εμείς στο Φεστιβάλ και εσείς, οι αναρίθμητοι κινηματογραφόφιλοι της πόλης, να επιστρέψουμε σύντομα ξανά πίσω στο «σπίτι» μας. Για να βρει και πάλι η Αθήνα τις αγαπημένες της αίθουσες».

Δείτε το βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα του φέισμπουκ του περιοδικού Σινεμά:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS