Συνεργάστηκε η Δέσποινα Μαρσέλου, κλινικός διαιτολόγος με ειδίκευση στα αυτοάνοσα νοσήματα
Σε ανάλυση στο American Journal of Clinical Nutrition επισημαίνεται ότι συμμετέχοντες σε μελέτη που αύξησαν την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών δεν έχασαν βάρος. Επιπλέον, Βρετανοί ερευνητές βρήκαν πως οι άνθρωποι που έτρωγαν έξι μερίδες λαχανικών και φρούτων τη μέρα για 2 μήνες δεν έχασαν περισσότερα κιλά από εκείνους που έμεναν στη μία. Ο λόγος: "Αντί να αντικαταστήσουν λιγότερο υγιεινές τροφές με φρούτα και λαχανικά, οι συμμετέχοντες μπορεί να ακολουθούσαν τη συνηθισμένη τους διατροφή προσθέτοντας τα φρούτα και τα λαχανικά" εξηγεί η επικεφαλής συγγραφέας της ανάλυσης, Kathryn Kaiser, PhD, ειδικός Βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμας. Ή μπορεί να ένιωθαν τόσο ευχαριστημένοι που έφαγαν σαλάτα για δείπνο που στη συνέχεια απόλαυσαν και γλυκό για επιδόρπιο.
Διάβασε περισσότερα στο Shape
Κεντρική Φωτογραφία: iStock