ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αν όλα τα μπαρ των προαστίων ήταν σαν το Barsol, θα βρίσκαμε τραπέζι στην Αγ. Ειρήνης

Οι περισσότεροι ξέρουν τη Ν. Φιλαδέλφεια μόνο για τα "χανουμάκια" της. Καιρός να τη μάθουμε και για τα κοκτέιλ της, έτσι όπως τα φτιάχνουν τα παιδιά του "Barsol".

Αν όλα τα μπαρ των προαστίων ήταν σαν το Barsol, θα βρίσκαμε τραπέζι στην Αγ. Ειρήνης

Πριν από έναν μήνα περίπου. Περιμένοντας το φανάρι στη διασταύρωση Δεκελείας και Ελ. Βενιζέλου στη Ν. Φιλαδέλφεια – αδύνατον να το πετύχεις πράσινο. Κοιτάζω απέναντι και βλέπω το στέκι μου κλειστό. Συναγερμός! Ακολουθούν τηλέφωνα, το ραντεβού μου μετατίθεται σε άλλο μέρος ενώ αρχίζουν και με βασανίζουν αγωνιώδη ερωτήματα υπαρξιακού τύπου: “Και τώρα; Πού θα ξαναβρώ τέτοιο Old Fashion;” “Και πού θα τρέχω τώρα για καφέ το πρωί; Το κέντρο μού πέφτει μακριά.” Αυτά και άλλα πολλά έκαναν βόλτα στο μυαλό μου, μέχρι που άναψε πράσινο – όχι μόνο στο φανάρι. Η κολλητή μου Νεοφιλαδελφιώτισσα μού μήνυσε τα καλά μαντάτα: “Μη φέρνεις την καταστροφή. Το Barsol δεν έκλεισε. Ίσα ίσα, κάνει ανακαίνιση”.
Πράγματι, μετά από λίγο καιρό, ξαναπήγα για να διαπιστώσω πως το αγαπημένο bar στο θέμα “ανανέωση” δεν είχε κάνει ένα απλό botox, αλλά ολόκληρο lifting, χάρη στο “νυστέρι” των Nine Design, που έδωσαν στο Barsol το design πρόσωπο που ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του και το κοινό του.

Αν όλα τα μπαρ των προαστίων ήταν σαν το Barsol, θα βρίσκαμε τραπέζι στην Αγ. Ειρήνης
To Old Fashion του Barsol μιλάει. Και μας κάνει να παραμιλάμε.

Ξέρω, όταν μιλάτε για bars, το τελευταίο προάστιο που σκέφτεστε είναι η Νέα Φιλαδέλφεια, μια περιοχή που μέχρι χτες σχεδόν ήταν γνωστή μόνο για την ΑΕΚ και τον περιβόητο, επίδοξο νέο “Ναό της ΑγιαΣοφιάς”. Κι όμως, το Barsol είναι από τα λίγα bars της Αθήνας όπου οι ιδιοκτήτες του δεν είναι απλώς επιχειρηματίες, αλλά είναι οι ίδιοι bartenders. Κι αυτό είναι -κατά την ταπεινή μου γνώμη- η καλύτερη εγγύηση για ένα καθαρό ποτό και ένα ισορροπημένο κοκτέιλ.

Ακόμη αμφιβάλλετε; Ε, λοιπόν, θα πω κι αυτό για τους πιο δύσπιστους: δύο από τα παιδιά της ομάδας που υπογράφει το Barsol είναι τα ίδια που υπογράφουν και το μπαρ-θρύλο των Μικρών Κυκλάδων, το Soroko στα Κουφονήσια, αλλά και το Botilia στην Αμοργό.
Γιατί αν δεν υπάρχει εμπειρία και αγάπη για το αντικείμενο, πώς θα ανανεώσεις τις λίστες με τα κοκτέιλ (έως και τρεις φορές το χρόνο), πώς θα φτιάξεις signature κοκτέιλ που να μην κλέβουν μόνο τις εντυπώσεις αλλά και την καρδιά σου, πώς θα φέρεις στην κάβα σου τις πιο ψαγμένες ετικέτες, πώς θα προτείνεις στον πελάτη/ισσά σου αυτό που θέλει, αλλά δεν ξέρει ότι το θέλει;
Αλήθεια, τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες; Η απάντηση έρχεται αφοπλιστική από τον Γιάννη Αντωνακάκη, ενός εκ των ιδιοκτητών: “Οι γυναίκες θέλουν αυτό που τους προτείνει ο bartender”. Έτσι ίσως εξηγείται και η τάση που θέλει τους bartenders νόστιμους και χαμογελαστούς. Κι εδώ στο Barsol, η αλήθεια είναι πως τα παιδιά της μπάρας είναι τόσο όμορφα, τα περισσότερα με μια σκανδιναβική allure, που είναι αδύνατον να πεις όχι στις προτάσεις τους (στο ποτό πάντα αναφέρομαι).

Info
Πλατεία Ελ. Βενιζέλου 4, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2529300, facebook.com

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.