Η Αλίκη Βουγιουκλάκη επιδίωκε με κάθε τρόπο να βρίσκεται κοντά στους θαυμαστές της. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η Ελληνίδα σταρ αγαπήθηκε ανεπανάληπτα από το κοινό. Με αφορμή την πρόταση στελεχών της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ, η λατρεμένη ηθοποιός αποφασίζει να δοκιμάσει το ταλέντο της στην αρθρογραφία, ξεκινώντας να γράφει σε δίκη της στήλη για περίπου έναν ολόκληρο χρόνο.

Το δημοσιογραφικό ντεμπούτο της Αλίκης Βουγιουκλάκη έγινε στις 19/12/1964 με την ηθοποιό να εξηγεί στο πρώτο της κείμενο με τίτλο «ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ», ότι δεν επιθυμεί τόσο να γίνει δημοσιογράφος, όσο να έρθει σε επαφή με το αναγνωστικό κοινό μέσα από συμβουλές και απόψεις που θα ανταλλάσουν σε αυτό το νέο ταξίδι. Η στήλη ονομαζόταν «Η Αλίκη γράφει» και έκανε την εμφάνιση της λίγο μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, για αυτό και πολλά από τα πρώτα κείμενα της περιέγραφαν με τρυφερό τρόπο αρκετές ευτυχισμένες στιγμές του ζευγαριού. Η τρομερή δημοτικότητα της ηθοποιού έκαναν τα τεύχη ανάρπαστα.

Η στήλη ονομαζόταν «Η Αλίκη γράφει» και έκανε την εμφάνιση της λίγο μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, για αυτό και πολλά από τα πρώτα κείμενα της περιέγραφαν με τρυφερό τρόπο αρκετές ευτυχισμένες στιγμές του ζευγαριού. Η τρομερή δημοτικότητα της ηθοποιού έκαναν τα τεύχη ανάρπαστα.

Με τον καιρό, η θεματολογία της στήλης απέκτησε ποικιλία, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη να σχολιάζει μετέπειτα ζητήματα που αφορούσαν όλο το φάσμα της κοινωνικής, πολιτικής και καλλιτεχνικής της ζωής, απαντώντας συχνά απορίες των θαυμαστών της σχετικά με την μεγαλειώδη καριέρα και δόξα που είχε κερδίσει στο πέρασμα της. Μάλιστα, μια φανατική αναγνώστρια με το ψευδώνυμο «Ονειροπόλα Τζοβάννα» ζήτησε από την εθνική σταρ συμβουλές για το πώς θα καταφέρει να γίνει και η ίδια επιτυχημένη ηθοποιός. Η ειλικρινής απάντηση της Αλίκης αποκάλυπτε περίτρανα το πάθος της με την υποκριτική: «Μπορεί να μην σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις αλλά προτιμώ να χάσω μια θαυμάστρια παρά να κερδίσεις εσύ τα ευχάριστα λόγια που ξέρω ότι περιμένεις από μένα. Αν αντέχεις την αποτυχία. Αν μπορείς να δέχεσαι γενναία την ψυχρότητα του κοινού που δεν σε χειροκροτεί. Αν δεν λυγίζεις μπροστά στην αδιαφορία. Αν έχεις νιώσει τι ζητάς από αυτό που θες να είσαι. Αν μπορείς το κλάμα να το κάνεις δύναμη. Αν μπορείς να παίζεις μπροστά σε ένα θεατή με το ίδιο πάθος αν η πλατεία του θεάτρου είναι κατάμεστη. Αν ξέρεις να πείσεις ότι αξίζεις για το καλύτερο. Όλα όσα σου είπα είναι βγαλμένα από την ψυχή μου γιατί σ αγαπώ και αγαπώ και το θέατρο, Αλίκη».

Η καριέρα της στο χώρο της δημοσιογραφίας ολοκληρώθηκε έναν χρόνο αργότερα το 1965 σημειώνοντας μοναδική επιτυχία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS