Και ποιος δεν τρελαίνεται για τις πατάτες; Aν το τηγάνι δεν είναι και η αγαπημένη σου λύση είτε για λόγους υγείας, είτε για λόγους γεύσης μπορείς πάντα να επιστευτείς με κλειστά μάτια την εναλλακτική του φούρνου.
Αντί όμως απλά να ακολουθήσεις μία από τις συνηθισμένες συνταγές δοκίμασε κάτι διαφορετικό. Προσθέτοντας λίγο γάλα οι πατάτες φούρνου σου θα γίνουν πραγματικά το κάτι άλλο. Δοκίμασε και θα μας θυμιθείς.
Υλικά
Πατάτες
1 κουτί εβαπορέ γάλα
Βούτυρο
Τυρί τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες όπως για τον μουσακά.
- Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το εβαπορέ γάλα.
- Γεμίζουμε το κουτί του εβαπορέ με νερό και το προσθέτουμε και αυτό. Αλατοπιπερώνουμε .
- Πριν τις βάλουμε στον φούρνο ρίχνουμε κομματάκια βούτυρο (αναλόγως πόσο λιπαρές τις θέλουμε).
- Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις παρακολουθούμε. Μόλις τσιμπιούνται βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε το τυρί, αφήνουμε στο φούρνο για 2 ακόμα λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.