Σεισμό στους stars του Instagram θα προκαλέσει η επόμενη κίνηση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει όλους τους ψεύτικους λογαριασμούς και θα διαγράψει τα «αγορασμένα» likes που παρέχουν εφαρμογές με αποτέλεσμα ορισμένοι λογαριασμοί να έχουν μέσα σε λίγες ημέρες υψηλή απήχηση και χιλιάδες followers και likes.

«Έχουμε παρατηρήσει πως "βοηθητικές" εφαρμογές βοηθούν τεχνητά χρήστες ώστε να αυξήσουν το κοινό τους» ανέφερε πρόσφατη ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του Instagram, συμπληρώνοντας: «Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Instagram για να απολαμβάνουν μια αληθινή εμπειρία χρήσης με πραματική αλληλεπίδραση. Είναι ευθύνη μας να προστατέψουμε την εμπειρία αυτή από οποιαδήποτε μη εγκεκριμένη παρέμβαση».

Έτσι, το Instagram θα αρχίσει να διαγράφει μη αυθεντικά likes, «ψεύτικους» followers και σχόλια από λογαριασμούς που εξυπηρετούν τέτοιες «βοηθητικές» εφαρμογές που παρέχουν τεχνητές υπηρεσίες ώστε να αυξηθεί η απήχηση ενός χρήστη εντός του κοινωνικού δικτύου.

Πιθανότατα με την αλλαγή αυτή οποιαδήποτε posts με «εξωγενείς» παρεμβάσεις θα διατηρήσουν τα likes και τα σχόλια τους, ωστόσο οι νέες αναρτήσεις δεν θα διαθέτουν πλέον τα ευνοϊκά αποτέλεσματα αυτών των «βοηθημάτων» προδίδοντας όσους ξόδευαν ποσά ώστε να «εξαπατούν» το κοινό για την πραγματική απήχηση των λογαριασμών τους.

Πηγή: www.yupiii.gr

Photo: Charles Deluvio / Unsplash

Δες tips για να κάνεις πιο δυνατό το λογαριασμό σου στο Instagram.

 

TAGS