Συμπληρώνονται 25 χρόνια χωρίς την αγαπημένη ηθοποιό Αλίκη Βουγιουκλάκη που έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου 1996.

Δείτε από το Αρχείο της ΕΡΤ Α.Ε. ένα σπάνιο ντοκουμέντο από την εκπομπή "ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ", όπου η δημοφιλής ηθοποιός, από το σπίτι της στην οδό Στησιχόρου μιλάει τον Αύγουστο του 1979 στον φακό της εκπομπής για τα καλλιτεχνικά της σχέδια.

Μετά από έτη απουσίας της από τον κινηματογράφο, αναγγέλλει τη συμμετοχή της και συνεργασία της με τον Θανάση Βέγγο σε μια νέα ταινία του οργανισμού «Καραγιάννης-Καρατζόπουλος» με τίτλο «Η λαίδη και ο αλήτης», μια ταινία που όμως δεν γυρίστηκε ποτέ.

Στη συνέχεια, μιλάει για την εμφάνισή της στο θέατρο και τις παραστάσεις που ετοίμαζε για τη χειμερινή σεζόν 1979-1980 καθώς και για το επόμενο καλοκαίρι με αναφορές στα έργα «Η Κυρία του Μαξίμ» και «Εύθυμη Χήρα» ενώ σχολιάζει τις επιλογές της.

Αναφέρεται επίσης στο έργο του Νιλ Σάιμον, «Καμπίρια», μια παράσταση που αποτέλεσε την αρχή για μια σειρά μιούζικαλ-υπερπαραγωγές που έφερε από το εξωτερικό και οι οποίες έγιναν τεράστιες εμπορικές επιτυχίες. Το 1979 επίσης ήταν η χρονιά του «Καμπαρέ», έργου του Τζ. Μάστεροφ, με τον Δάνη Κατρανίδη, μιούζικαλ που ανέβηκε το καλοκαίρι του 1978 και λόγω της μεγάλης απήχησης συνεχίστηκε και την επόμενη σεζόν. Στο ίδιο είδος ανήκε και η παράσταση «Εβίτα» (1981-1982) την οποία προαναγγέλλει στην εκπομπή.

Το 1979 επίσης ήταν η χρονιά του «Καμπαρέ», έργου του Τζ. Μάστεροφ, με τον Δάνη Κατρανίδη, μιούζικαλ που ανέβηκε το καλοκαίρι του 1978 και λόγω της μεγάλης απήχησης συνεχίστηκε και την επόμενη σεζόν. Στο ίδιο είδος ανήκε και η παράσταση «Εβίτα» (1981-1982) την οποία προαναγγέλλει στην εκπομπή.

Προβάλλονται τέλος πλάνα από το μιούζικαλ “Καμπίρια” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στον ρόλο της Σάλι Μπόουλς, που παιζόταν το καλοκαίρι του 1979 στο θερινό θέατρο Αλίκη στο Πεδίο του Άρεως.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Παραπονιάρη

Δείτε το όλο εδώ: https://www.ert.gr/archeio/

#ΑλίκηΒουγιουκλάκη

#ΕΡΤΑρχείο_Πολιτισμός #ΕΡΤΑρχείο_Θέατρο

#Arxeio #afierwmata #αφιερώματα #ERTarchive_video

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS