Το πότε ακριβώς θα ανοίξουν και πάλι σχολείο, λιανεμπόριο και εστίαση είναι ένα θέμα που απασχολεί αρκετά μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών και φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει ήδη κατά νου ένα πιθανό πλάνο για το πώς θα επαναφέρει την οικονομία ξανά σε λειτουργεία.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται στη βόρεια Ελλάδα όπου παρά τα μέτρα και τις προσπάθειες που γίνονται στα νοσοκομείο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τόσο στον αριθμό των κρουσμάτων όσο και στην εικόνα που παρουσιάζουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Δήλωσε επίσης πως πρώτα θα ανοίξει το λιανεμπόριο ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, δηλαδή όπως εξήγησε θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας.«Εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί. Θα ξεκινήσουμε από το λιανεμπόριο»

Ο υπουργός άφησε ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, όπως παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ωστόσο, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.   

Κεντρική φωτογραφία: AΠΕ

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS