Η Καλλιόπη Νάκου, με το σάλι της και κατακόκκινες τουλίπες στο χέρι, χαμογελάει στο φακό και αποκαλύπτει ότι «αγάπησα και με αγάπησαν πολύ». Η Ευαγγελία Καρακεσίσογλου, με κομψό σακάκι τύπου Chanel και ένα δερματόδετο βιβλίο στο χέρι, σχολιάζει πως «Το βιβλίο με κάνει να ταξιδεύω… τελικά τη δεύτερη φορά που το διαβάζω, μου φαίνεται καλύτερο. Να ήταν έτσι κι η ζωή μας!».  Ενώ στο εξώφυλλο ποζάρει ο Ελευθέριος Γιαγκίδης, με ένα μπεγλέρι στο χέρι και μάγκικο βλέμμα, ο οποίος όπως είπε σε ρεπορτάζ του Mega, εργάστηκε για 40 χρόνια στα λεωφορεία.

Η Καλλιόπη Νάκου, με το σάλι της και κατακόκκινες τουλίπες στο χέρι, χαμογελάει στο φακό και αποκαλύπτει ότι «αγάπησα και με αγάπησαν πολύ».

Είναι ανάμεσα στους ηλικιωμένους που ανέλαβαν ρόλο μοντέλου σε ένα διαφορετικό ημερολόγιο για το 2021, του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος», στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ένοικοί του. Ο καθένας ποζάρει με το μοναδικό του στυλ και μοιράζεται, μέσα σε μία φράση, αποστάγματα της σοφίας μίας ολόκληρης ζωής.

Το πρότζεκτ διεξάχθηκε από την καλλιτεχνική ομάδα φωτογραφίας του «Εργαστηρίου Φωτογραφίας» έτους 2019-2020 του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Ι.Θ.Π.Τ) Ξάνθης σε συνεργασία με το γηροκομείο «Ο Μέγας Βασίλειος» και την εθελόντρια Σοφία Σαλβανά. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα πρωτότυπη έκδοση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης του εργαστηρίου «Τρίτη Ηλικία: Mορφές και καθημερινότητα στο Γηροκομείο Ξάνθης».

Στο εξώφυλλο ποζάρει ο Ελευθέριος Γιαγκίδης, με ένα μπεγλέρι στο χέρι και μάγκικο βλέμμα, ο οποίος όπως είπε σε ρεπορτάζ του Mega, εργάστηκε για 40 χρόνια στα λεωφορεία.

Όπως είπε ο πρόεδρος του γηροκομείου, Γιάννης Παπαχρόνης, οι ηλικιωμένοι μετέφεραν μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας αλλά και νοσταλγίας. «Είδα τις φωτογραφίες κι εξεπλάγην ευχάριστα. Έχουμε κι άλλο φωτογραφικό υλικό και θα δούμε πώς θα το αξιοποιήσουμε» σχολίασε ο κ. Παπαχρόνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα, κανένας δεν είχε φανταστεί την επιτυχία που θα γνώριζε το ημερολόγιο: ενώ αρχικά ο στόχος ήταν να εκδοθούν 70 συλλεκτικά αντίτυπα για να δοθούν στους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους, το ίδρυμα δέχθηκε έναν βομβαρδισμό τηλεφωνημάτων από ανθρώπους που ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν και όπως φαίνεται όχι μόνο θα γίνει sold out αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις.

Δείτε ένα σχετικό ρεπορτάζ στο Mega:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Από το ημερολόγιο του Γηροκομείου Ξάνθης
 

TAGS