Και επίσημα Ελληνίδα πολίτης είναι από σήμερα η πολυβραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ.

Η διάσημη συγγραφέας, έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού, μέσω του βιβλίου της "Το Νησί".

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι της απονεμήθηκε και επισήμως στο Υπουργείο Εσωτερικών η ελληνική ιθαγένεια. Στην τελετή θα παρευρίσκετο και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, όμως δεν του το επέτρεψε η κατάσταση της υγείας του, καθώς χθες ένιωσε μία έντονη αδιαθεσία και οι γιατροί του συνέστησαν να παραμείνει στο σπίτι του, τουλάχιστον έως τη Δευτέρα.

Μετά την ορκωμοσία της, μίλησε με "λίγα λόγια από καρδιάς""Είναι, σήμερα, μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα, γιατί για πολλά χρόνια έχω αγαπήσει την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι μυστικό, που αγαπάω τους ανθρώπους, το τοπίο, την κουλτούρα, όλα αυτά. Αυτό δεν είναι δύσκολο, να αγαπήσω την Ελλάδα έτσι, αλλά λένε οι άνθρωποι ότι η Ελλάδα είναι κάτι πιο πολύ από αυτό. Το σημαντικό είναι να αγαπήσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα, όχι μόνο την ομορφιά. Κι εγώ, εδώ και πολλά χρόνια, αγαπάω όλη την Ελλάδα και η καρδιά μου είναι εδώ. Στο μέλλον θα συνεχίσω να υποστηρίζω την Ελλάδα, όπως τώρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύ μεγάλη τιμή σήμερα", ανέφερε η συγγραφέας.

χισλοπ

Ο κ. Μπαλέρμπας προσέφερε στην κ. Χίσλοπ εκ μέρους του υπουργού Εσωτερικών, μια σύνθεση γλυπτού από το Μουσείο Μπενάκη, ένα μαρμάρινο σύμπλεγμα χεριών, σπάραγμα από τη σκηνή δεξίωσης αττικού επιτύμβιου ανάγλυφου (325-300 πΧ).

Στην κάρτα του κ. Θεοδωρικάκου που συνόδευε το δώρο προς την κ. Χίσλοπ, αναγράφονταν τα εξής: "Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά, τιμή και ευγνωμοσύνη το γεγονός της απονομής σε εσάς της ελληνικής ιθαγένειας για όλο τον Ελληνισμό. Χαίρομαι πολύ διότι είμαι σίγουρος ότι πλέον απευθύνομαι επίσημα σε μια πρέσβειρα του Ελληνισμού, παγκόσμια. Έχοντας προσφάτως διαβάσει το βιβλίο σας "Όσοι αγαπιούνται", θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αγαπιέστε πολύ και από πολλούς".

ΧΙΣΛΟΠ

Η κ. Χίσλοπ δεν έκρυψε τη συγκίνησή της, τόσο από τον συμβολισμό του δώρου που της προσέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, όσο και από το περιεχόμενο της κάρτας που τη συνόδευε.

χισλοπ

 

Η συνάντηση της Βικτόρια Χίσλοπ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μετά την ορκωμοσία, η Βικτόρια Χίσλοπ είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τη συγγραφέα για όλη την στήριξη την οποία παρείχε στην Ελλάδα, μέσα από τα γραπτά της και μέσα από τα λόγια της όπως είπε, καθώς και μέσα από την κινητοποίηση ανθρώπων της τέχνης, της επιστήμης, του πολιτισμού, για να στηρίξουν τα ελληνικά δίκαια, ειδικά σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία.

"Αλλά πάνω απ' όλα για την αγνή σου αγάπη για την Ελλάδα, η οποία νομίζω ότι αποτυπώνεται σε ό,τι κάνεις και σε ό,τι γράφεις", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΧΙΣΛΟΠ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η διεθνούς φήμης συγγραφέας, δώρισε στον πρωθυπουργό έναν αντίτυπο του τελευταίου βιβλίου της με τίτλο "Όσοι Αγαπιούνται" και συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι εδώ και πολύ καιρό αισθανόταν Ελληνίδα.

Η κ. Χίσλοπ από την πλευρά της τόνισε ότι η ίδια αγαπά πάντα την Ελλάδα. "Αγαπάω την Ελλάδα και με τα προβλήματα, τις δυσκολίες, όχι μόνο την ομορφιά. Αγαπάω τα πάντα", είπε. Τέλος, ο πρωθυπουργός είπε ότι για την κυβέρνηση η διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησής της "είναι ακριβώς μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι είναι Έλληνες στην καρδιά. Και σίγουρα εσύ το αποδεικνύεις και με το παραπάνω".

ΧΙΣΛΟΠ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Υπενθυμίζεται πως, η Βικτόρια Χίσλοπ, έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή της, πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την πήρε τηλέφωνο για να της γνωστοποιήσει ότι θα λάβει την ελληνική ιθαγένεια.

"Ήταν μια κανονική μέρα και χτύπησε το κινητό μου, το οποίο δεν πολυχρησιμοποιώ στην Αγγλία, συνήθως είναι στην κουζίνα. Άκουσα μια φωνή και μου είπε ότι έχει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας! Περίμενα ένα λεπτό, δεν ήμουν αγχωμένη, απλά δεν πίστευα ότι συμβαίνει αυτό. Και ξαφνικά άκουσα τη φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη! Δεν μπορούσα να μιλήσω πολύ (σ.σ. γελάει). Νομίζω αυτό δεν συμβαίνει συχνά, να σε παίρνει ο πρωθυπουργός. Ήταν μια όμορφη έκπληξη, είπα στους δικούς μου "δεν θα πιστεύετε τι έχει γίνει". Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου", είπε η Βικτόρια Χίσλοπ για το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού.

 

Δείτε βίντεο:

 

Πηγή; thetoc.gr

Φωτό: NDP

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS