Οι στατιστικές είναι ξεκάθαρες. Η ανάγκη για μείωση του πλαστικού από τις ζωές μας είναι άμεση και πάρα πολύ μεγάλη. 

Η προσπάθεια συντονισμένη και κοινή και οι πρωτοβουλίες που παίρνονται διεθνώς πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να φέρουν γρήγορα αποτέλεσμα. 

Τώρα σειρά έχει το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, μίας από τις ομορφότερες πόλεις της δυτικής Αμερικής να κάνει μία κίνηση -σταθμό, γεννόμενο το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμό που απαγορεύει εντελώς την πώληση πλαστικών μπουκαλιών στους χώρους του.

Έτσι από τις 20 Αυγούστου αυτής της χρονιάς τα εστιατόρια, οι καφετέριες και οι αυτόματοι μηχανές πώλησης αναψυκτικών δεν θα διατέθουν πλέον πλαστικά μπουκάλια. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τις 21 Αυγούστου διαθέσιμα θα υπάρχουν μόνο γυάλινα μπουκάλια ή άλλου είδους πλήρως ανακυκλωμένα υλικά. 

Η αλλαγή αποτελεί μέρος του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου για να γίνει πιο «πράσινο» το αεροδρόμιο. Υπολογίζετει πως κάθε επισκέπτης του αεροδρομίου δημιουργεί κατά μέσο όρο μισό κιλό σκουπιδιών. Σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα απόβλητα, το αεροδρόμιο περιορίζει τα αξεσουάρ τροφίμων μιας χρήσης όπως οι χαρτοπετσέτες, τα φλιτζάνια καφέ και τα ξυλάκια.   

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram 

TAGS