ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στην τουαλέτα και συμβαίνει εν αγνοία σου

Υπάρχει μια καθημερινή συνήθεια, που πολύ πιθανό να μην της δίνεις σημασία και να την θεωρείς απολύτως φυσιολογική.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στην τουαλέτα και συμβαίνει εν αγνοία σου

Η τουαλέτα είναι ένα μέρος του σπιτιού που θέλει ιδιαίτερη προσοχή και σχολαστικότητα στην καθαριότητα της, μιας και είναι εστία βακτηρίων και μικροβίων. Υπάρχει όμως μια καθημερινή συνήθεια, που πολύ πιθανό να μην της δίνεις σημασία και να την θεωρείς απολύτως φυσιολογική, η αλήθεια είναι όμως ότι μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως επικίνδυνη, τόσο για σένα όσο και για τους άλλους.

Ο λόγος για τη λεκάνη της τουαλέτας και τον τρόπο που τη χρησιμοποιείς, ο οποίος κατά 90% είναι λάθος. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο πως κάθεσαι ή τι κάνεις, αλλά στο τρόπο που πατάς το καζανάκι και που κατά πάσα πιθανότητα δεν κλείνεις το καπάκι της λεκάνης, πριν το κάνεις.

Δυστυχώς, ο περισσότερος κόσμος αγνοεί το γεγονός ότι το εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας είναι το σπίτι χιλιάδων εκατοντάδων βακτηρίων, πολλά από τα οποία είναι ιδιαίτερα βλαβερά για τον οργανισμό.

Όταν λοιπόν πατήσεις το καζανάκι με ανοιχτό το καπάκι της τουαλέτας, τότε όλοι αυτοί οι μικροοργανισμοί εκτινάσσονται παντού τριγύρω, με αποτέλεσμα να φτάνουν στο νιπτήρα, τη μπανιέρα, τα πλακάκια, ακόμα και το χαρτί υγείας που βρίσκεται δίπλα σου.

Για να στο κάνουμε ακόμα χειρότερο, η δύναμη με την οποία εκτοξεύονται αυτά τα μικρόβια, είναι τόσο μεγάλη, που μπορεί να φτάσουν στους πάγκους και καλλυντικά ή τι κρέμες που έχεις αφήσει ανοιχτές, καθώς και στα σαπούνια που πλένεσαι.

Επομένως, από εδώ και πέρα φρόντισε να κλείνεις το καπάκι της λεκάνης κάθε φορά που πατάς το καζανάκι και να το αφήνεις έτσι. Δεν είναι ούτε κάτι χρονοβόρο, ούτε κάτι δύσκολο και πάνω από όλα, είναι θέμα συνήθειας.

Δες ένα βίντεο με το πώς να καθαρίσεις ένα μπάνιο σωστά:


Πηγή: e-radio.gr

Read Next

02 Δεκ 2022

Τα δύο χειρότερα κατεψυγμένα τρόφιμα σύμφωνα με τους ειδικούς

Ο σοβαρός λόγος για να σταματήσεις αμέσως τώρα να τα προσθέτεις στο καλάθι σου.

Περισσότερα από

Life

01 Δεκ 2022

She said - Κάποια μίλησε | To βιβλίο των Jodi Kantor και Megan Twohey που ενέπνευσε την ομώνυμη ταινία κυκλοφορεί στα ελληνικά

Από τις βραβευμένες με Πούλιτζερ δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης από τον Harvey Weinstein.

30 Νοε 2022

Κάνε αυτές τις αλλαγές στη διατροφή σου για να χάσεις 2 κιλά ως τα Χριστούγεννα

Χωρίς να ακολουθήσεις συγκεκειμένη δίαιτα και χωρίς να στερηθείς απολύτως τίποτα (ούτε το γλυκό).

30 Νοε 2022

To The Lost Explorer mezcal είναι έρωτας με την πρώτη γουλιά

O Global Brand Ambassador του The Lost Explorer mezcal, Peter Sanchez μας συστήνει τρεις διαφορετικές ετικέτες mezcal που ενισχύουν την αγάπη μας για την αγαύη.

29 Νοε 2022

"Αλλάζουμε μυαλά. Όχι ρούχα"

Η έρευνα "Ντύσιμο και βία κατά των γυναικών" ανοίγει θέματα που δυστυχώς δεν συζητάμε αρκετά και αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΔΕΗ στο πλαίσιο του πυλώνα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΔΕΗ ενεργώ.

28 Νοε 2022

Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης είναι ένα ζωντανό, υπαίθριο Μουσείο, γεμάτο έργα Τέχνης!

Αγάλματα, γλυπτά, συνθέσεις και ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας προσφέρει η παραλία της Θεσσαλονίκης στους περιπατητές.

27 Νοε 2022

Θέλεις να ζήσεις για πάντα; Στο Metaverse μπορείς!

Πώς το Metaverse εξασφαλίζει την αθανασία μέσα από άβαταρ, ψηφιακές ταριχεύσεις και μνήματα με QR Code.

27 Νοε 2022

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 19.00

Μουσική, Θέατρο, Εργαστήρια, Φωτιστικές Εγκαταστάσεις, Χορογραφημένα Σιντριβάνια, Παγοδρόμιο

26 Νοε 2022

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων