Πέρα από τις πανέμορφες πόλεις της Πελοποννήσου, υπάρχουν «μυστικά χωριά» που μπορούν να μαγέψουν κάθε επισκέπτη. Και συγκεκριμένα ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος, κάπου ανάμεσα στη Ζαχάρω και στην Κυπαρρισσία, εκεί όπου δεν ζουν άνθρωποι, παρά μόνο τρομακτικές, πλαστικές κούκλες παγωμένες στον χρόνο.

Πρόκειται για το καφενείο - κουκλόσπιτο - έκταση με το όνομα Τιμπούλις, ένα μικρό κομμάτι γης που θυμίζει χωριό κοντά στο Θολό και στο Λέπρεο. Ένα ιδιότυπο μουσείο το οποίο θα βρείτε αν ακολουθήσετε τις πινακίδες προς το ναό του Επικουρείου Απόλλωνα.

 

Εκεί όπως μάθαμε από έρευνα στο διαδίκτυο ζει η Ούλι και ο άνδρας της Τίμπορ (εξού και το Τιμπούλις). Ένα ζευγάρι που από σκουπίδια έφτιαξαν έναν καφενείο – παντοπωλείο για να ζουν οι κούκλες τους.

Κούκλες βιτρίνας που σαν πραγματικοί ένοικοι αυτού του χώρου κάθονται κάτω από την κληματαριά, στο μπαλκόνι και μέσα στο κτίριο.

 

“Η είσοδος είναι ελεύθερη” ενώ εκτός από κούκλες θα δείτε και διάφορα άλλα αντικείμενα στο σπίτι τα οποία έχουν βρει στα πιο απίστευτα μέρη.

Κασέλες και μπαούλα, γιαταγάνια και κούνιες. Φωτογραφίες άλλων εποχών και σπιτικές μαρμελάδες.

 

Ένας αληθινός, παλιός θησαυρός αφημένος στην μέση του πουθενά, ο οποίος έρχεται να επιβεβαιώσει το αγγλικό ρητό που λέει ότι αυτό που είναι σκουπίδι για κάποιον, για κάποιον άλλο μπορεί να είναι το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο.

Βέβαια, υπάρχει μία βασική λεπτομέρεια. Την ώρα που το το φως πέφτει και ο ήλιος δύει το χωριό αυτό μπορεί να μοιάζει ιδιαίτερως τρομακτικό στον απροετοίμαστο επισκέπτη.

 

 

 

TAGS