Η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα είναι επίσης αγγλόφωνη αλλά πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες, τουλάχιστον από άποψη σεναρίου. Με τίτλο «Pop. 1280», όπως ανακοινώθηκε στο Hollywood Reporter, θα είναι βασισμένη στο ομώνυμο αστυνομικό μυθιστόρημα του Τζιμ Τόμσον (στα ελληνικά, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γνώση με τίτλο «Χίλιες διακόσιες ογδόντα μαύρες ψυχές»).

Η υπόθεση παρουσιάζει έναν διεφθαρμένο σερίφη σε μια μικρή πόλη που προσπαθεί να παραμείνει στην εξουσία με κάθε κόστος. Ο συγγραφέας του βιβλίου, που κυριάρχησε στο παλπ φίξιον στα μέσα του εικοστού αιώνα, είχε χαρακτηριστεί «Ντοστογιέφσκι του ψιλικατζίδικου». Ο Τόμσον είχε επίσης συνεργαστεί με τον Κιούμπρικ στα σενάρια των ταινιών «The Killing» (1956) και «Paths of Glory» (1957).

Το «Pop. 1280» έχει εμπνεύσει μια ακόμα ταινία στο παρελθόν, την «Coup de Torchon» (1981) του Μπερτράντ Ταβερνιέ, με τους Φιλίπ Νουαρέ και Ιζαμπέλ Ιπέρ. Στο νέο φιλμ ο Λάνθιμος δεν θα αναλάβει μόνο τη σκηνοθεσία αλλά θα συμμετάσχει και στην προσαρμογή του σεναρίου.

Δείτε το τρέιλερ του «The Killing» του Κιούμπρικ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS