Έκανες την πρωινή γυμναστική σου (ή τον διαλογισμό, ο,τι προτιμάς), έφαγες ένα πλήρες, δυναμωτικό πρωινό, ήπιες ένα smoothie ενέργειας (ή καφέ), φόρεσες την καθημερινή σου “στολή” για τη δουλειά και ήρθες στο γραφείο.

Έκανες, δηλαδή, όλα όσα (ισχυρίζονται ότι) κάνουν οι επιτυχημένοι CEO, αλλά πάλι, το ρολόι δείχνει 5 το απόγευμα και εσύ έχεις ακόμη τόσα να κάνεις, που αναρωτιέσαι πώς ξόδεψες τις προηγούμενες ώρες κάνοντας, τελικά, τόσο λίγα.

Το καλό νέο είναι ότι δεν είσαι μόνη. Το επίσης καλό νέο είναι ότι τρεις ειδικοί σε ζητήματα παραγωγικότητας, αποκάλυψαν στο Business Insider ποια είναι, τελοσπάντων, αυτή η συνήθεια που μπορεί να κάμπτει τους ρυθμούς σου.

Η απάντηση; Τα emails.

Εκτός από διαρκής απόσπαση προσοχής, τα email είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι προτεραιότητες που κάποιοι άλλοι θέτουν για τη μέρα σου- κάτι που εσύ πρέπει να διαχειριστείς αναλόγως. Παρακάτω, θα βρεις τρεις τρόπους που προτείνει η ειδικός και συγγραφέας του βιβλίου Οff the Clock, Laura Vanderkam, με τους οποίους μπορείς να “δαμάσεις” το inbox σου, ώστε να μην επηρεάζει την απόδοσή σου στη διάρκεια της ημέρας.

Μην ασχοληθείς με τα email σου ως τις 12

Ρίξε μια γρήγορη ματιά στα email σου το πρωί ώστε να εντοπίσεις αν υπάρχει κάτι επείγον, αλλά η ιδανική στιγμή να τα διαβάσεις, να τα ξεκαθαρίσεις και να αρχίσεις να απαντάς είναι αργότερα μέσα στη μέρα, όταν θα έχεις ήδη ολοκληρώσει κάποια βασικά καθήκοντα.

Οριοθέτησε το χρόνο και το χώρο σου

Αντί να ελέγχεις τα mail σου ανά 20λεπτο, προτίμησε να τα κοιτάς μία φορά την ώρα (ή και πιο αραιά) αλλά να αξιολογείς πράγματι το περιεχόμενό τους.  Επιπλέον, μην αφήνεις ανοιχτό το παράθυρο των emails- γιατί θα σου αποσπά την προσοχή όσο δουλεύεις.

Μην αγχώνεσαι με την εκκαθάριση του inbox

Σίγουρα το να ταξινομείς και να διαγράφεις όσα email σου είναι άχρηστα θα βοηθήσει να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα της δουλειάς σου. Αλλά μην ξοδεύεις περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται σε αυτό- γιατί αργά ή γρήγορα το inbox σου θα γεμίσει και πάλι. 

TAGS