Είναι κοινό μυστικό και διαδεδομένο αστείο το γεγονός ότι σε μία παρέα που τρώει σε ένα εστιατόριο ή διασκεδάζει σε ένα κλαμπ οι τέσσερις στους πέντε είτε θα κάνουν τσατ στο κινητό, είτε θα ανεβάζουν stories στο Instagram, είτε θα φωτογραφίζουν τους εαυτούς, τα φαγητά και τα ποτά τους. 

Ναι, η τάση να κάνουμε το iPhone προέκταση του χεριού μας έχει εξελίξει τις εξόδους με φίλους σε κάτι πολύ πιο κυνικό και ψυχρό από αυτό που ήταν κάποτε, ναι, ο τρόπος που επικοινωνούμε μεταξύ μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος μετά την επέλαση των «έξυπνων» κινητών, ναι, έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε ανθρώπους να φωτογραφίζουν τα πάντα, χάνοντας την στιγμή, κοιτάζοντας τα όλα μέσα από τα καρέ της οθόνης.

Γι' αυτούς που έχουν ξεχωριστή ματιά όμως ένα κλικ μπορεί να κάνει πραγματικά την διαφορά και να αποδειχθεί κάτι ισάξιο της πιο υψηλής τέχνης. Μία εικόνα γεμάτη φως, συναίσθημα και ομορφιά. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο η Apple διοργανώνει κάθε χρόνο τον διαγωνισμό Shot on iPhone Challenge, ζητώνοντας από τους λάτρες των κινητών της τηλεφώνων να στείλουν την ωραιότερη, κατά τη γνώμη τους, εικόνα που τράβηξαν μέσα στην χρονιά.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες υπάρχουν φυσικά αρκετοί επαγγελματίες φωτογράφοι, αλλά και πάρα πολλοί ερασιτέχνες που κέρδισαν με αναπάντεχο τρόπο μία θέση στην λίστα με τις πιο εντυπωσιακές λήξεις που τραβήχτηκαν από iPhone μέσα στο 2018.

Νικητήρια φωτογραφία η μπασκέτα που τράβηξε ο επαγγελματίας Alex Jiang, με πάρα πολλά ακόμα, εξαιρετικά κλικ να βρίσκονται ανάμεσα στις επικρατέστερες επιλογές. 

Το αμερικανικό σάιτ The Modern Met σχολιάζει πολύ εύστοχα πως όλοι έχουν μείνει με το στόμα ανοικτό με την φωτογραφία που τράβηξε η ερασιτέχνης φωτογράφος και νοικοκυρά Elizabeth Scarrott, μία πανέμορφη εικόνα της κορούλας της σε ένα ορεινό, γαλήνιο τοπίο. «Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως η φωτογραφία που τράβηξα εκείνο το πρωινό θα καταλήξει ανάμεσα στις καλύτερες του διαγωνισμού.» δήλώσε η ίδια η Scarrott, η οποία λατρεύει να βγάζει φωτογραφίες αλλά δεν έχει παρακολουθεί ποτέ κάποιο σεμινάριο ούτε έχει πάει σε κάποια αντίστοιχη σχολή.

Η φωτογραδία της Elizabeth Scarrott

Οι υπόλοιπες 8 φωτογραφίες που συμπληρώνουν την λίστα με τις 10 καλύτερες.

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS